Ida-Viru keskhaigla toetab kooliõpilaste praktilist meditsiiniõpet

PM Haridusportaal
Copy
IVKH arst doktor Aleksandra Šilova
IVKH arst doktor Aleksandra Šilova Foto: Ida-Viru keskhaigla

Ida-Viru keskhaigla asus toetama kooliõpilaste praktilist meditsiiniõpet, korraldades Jõhvi gümnaasiumis õppesimulatsiooni ning jätkates sarnaste tegevustega ka edaspidi.

​Jõhvi gümnaasiumis toimunud õppepäeval tutvustasid arst Aleksandra Šilova ja Karelli kiirabitehnik Anton Golubev abiturientidele kiirabitööd ja esmaabi andmise protsessi. Päev algas kiirabiauto näitamisega kooli hoovis ja pärast seda toimus loeng, mille käigus oli õpilastel võimalus täita praktilisi ülesandeid klassiruumis.

Kiirabiautos näitasid simulatsiooniõppe läbiviijad õpilastele meditsiinivarustust – EKG aparaati, defibrillaatorit ja lahaseid. «Näitasime õpilastele ravimikohvri sisu ja arutasime, mida ning mis puhul kasutada. Vaatasime kommunikatsioonvarustusena kasutatavat tahvelarvutit ja raadiot ning selgitasime, kuidas häirekeskus jaotab kiirabi väljakutseid. Arutasime kutsungite prioriteete, ajalisi kriteeriume ja olukordi, kui tuleb kiirabiautole anda teed. Samuti mängisime läbi patsiendi transpordivõimalused, kus mina olin patsiendi rollis,» ütles doktor Šilova.

Õpepäeva teine osa toimus klassiruumis, kus õpilased jaotati väikestesse gruppidesse ja korraldati ajurünnak esmaabi andmise ja koduse apteegikoti kasutamise teemal.

Šilova sõnul oli simulatsiooniõpe abiturientidele kasulik ja kaasahaarav. «Praktika on meditsiiniõppes ülioluline osa. See aitab õpilastel rikastada oma teadmiste pagasit ja lihvida praktilisi oskusi, mis on päriselus vajalikud. Sääraseid õppepäevi korraldame ka edaspidi,» ütles Šilova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles