Eesti hariduselu on esmakordselt kohal rahvusvahelisel haridustehnoloogiamessil Bett

PM Haridusportaal
Copy
Haridus- ja teadusministeeriumi esindab messil hariduse erisaadik Birgit Lao
Haridus- ja teadusministeeriumi esindab messil hariduse erisaadik Birgit Lao Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Haridus- ja teadusministeerium ja Education Estonia tutvustavad esimest korda koos seitsme Eesti haridustehnoloogia ettevõtte ja Tallinna Ülikooliga kolmapäeval Londonis alanud suurimal rahvusvahelisel haridustehnoloogiamessil Bett 2022 Eesti haridustehnoloogiat ja -innovatsiooni.

Haridus- ja teadusministeeriumi esindab 23.–25. märtsil rahvusvahelisel haridustehnoloogiamessil Bett 2022 hariduse erisaadik Birgit Lao, kelle sõnul on sel kevadel, kui Eesti näitab Bettil esimest korda oma hariduslahendusi, saanud äärmiselt oluliseks kriisile reageerimise kiirus. «Kui koroonakriisi alguses saime distantsõppe käima nädalaga, siis Ukraina sõja kriisis olime lahendustega valmis juba enne sõjapõgenike saabumist. See kõik viitab mitte ainult kvaliteetsete hariduslahenduste olemasolule, vaid ka toimivale ja jätkusuutlikule haridustehnoloogia süsteemile – riigi ja erasektori koosloomes saab meilt õppida,» rääkis Lao.

Rahvusvahelisel haridustehnoloogiamessil Bett esitletakse kolme päeva jooksul Eesti haridustehnoloogia ettevõtteid, haridusasutusi ning -lahendusi Eesti hariduse ekspordi katusbrändi Education Estonia egiidi all. Education Estonia messiboksis tutvustavad maailmale oma lahendusi ja teenuseid Tallinna Ülikool ning seitse Eesti haridustehnoloogia ettevõtet, kelleks on ELIIS, ALPA Kids, Futuclass, Bizplay, Clanbeat, Edumus ja DreamApply, kes pakuvad hariduslahendusi alusharidusest kõrghariduseni.

Suurimal haridustehnoloogiamessil Bett tutvustab haridustehnoloogia saavutusi kokku üle 400 haridustehnoloogia ettevõtte 50 riigist üle maailma. Messile oodatakse osalema üle 20 tuhande külastaja, kelle seas on nii riikide esindajaid, haridustehnolooge, ettevõtjaid, hariduseksperte kui ka õpetajaid. Toimuvad ka konverentsid, kus üle 300 esineja arutlevad hariduse tuleviku üle ning pakuvad välja lahendusi hariduse kvaliteedi tõstmiseks. Aruteludes osalevad teiste seas Microsofti, Apple'i ning Lenovo esindajad ning erinevate riikide ja haridusasutuste esindajad ja eksperdid.

Paralleelselt messiga Bett toimub konverentsiprogramm «Learnit», kus haridusvaldkonna eksperdid arutavad tulevikuharidust. 23. märtsil räägib hariduse erisaadik Birgit Lao paneeldiskussioonis hariduslahenduste ja distantsõppe teemal ning 24. märtsil arutab sõja eest põgenevate Ukraina laste ja noorte haridustee tulevikku. Samuti esitlevad haridus- ja teadusministeeriumi tehnoloogiajuhtimise osakonna juht Indrek Reimand ja õpiradade valdkonna projektijuht Aivar Hiio riigi haridusinnovatsiooni ning tutvustavad personaalsete õpiradade projekti.

«Learnit» konverentsil esinevad sõnavõtuga Araabia Ühendemiraatide haridusminister Hussain bin Ibrahim Al Hammadi, endine Afganistani haridusministri kohusetäitja Rangina Hamidi, veebikursuste platvormi Coursera tegevdirektor Jeff Maggioncalda ning mitmed haridusasutuste ning tehnoloogiaettevõtete esindajad ja ajakirjanikud üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles