Riik paneb Ida-Virumaal põhikoolide renoveerimisele õla alla

PM Haridusportaal
Copy
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Andres Haabu

Valitsus tegi teisipäeval Ida-Virumaal toimunud väljasõiduistungil otsuse toetada Kohtla-Järve kesklinna põhikooli ja Narva kesklinna põhikooli renoveerimisprojekte ning otsustas võtta riigi omandisse Kohtla-Järve Järve kooli.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul toetab riik kahe Ida-Virumaal asuva põhikooli hoone renoveerimist, mis muidu oleks kallinenud ehitushindade tõttu viibima jäänud.

«Leidsime vajaliku rahastuse selleks, et nii Kohtla-Järve kui ka Narva saaksid tänapäevase õpikeskkonnaga põhikoolid,» selgitas minister Kersna. «Tahame, et Ida-Virumaa haridus muutuks nii sisult kui ka vormilt kaasaegsemaks. Rahastuskokkuleppe kohaselt muutuvad täna venekeelsete põhikoolidena tegutsevad koolid varase keelekümbluse koolideks ehk alates 1. klassist saavad õpilased põhihariduse omandada keelekümbluse meetodil. Hea eesti keele oskus annab koolilõpetajatele palju suurema valiku edasise õpitee valimisel.»

Lisaks võttis valitsus vastu põhimõttelise otsuse riigistada Järve kool alates käesoleva aasta septembrist. Valitsuse otsus näeb ette koolile lisaraha eraldamist neljaks kuuks ning alates 2023. aasta algusest kooli pidamise kavandamist riiklikest vahenditest.

Eestikeelse hariduse tegevuskavas 2021–2035 tehtud ettepanek Kohtla-Järve Järve kooli üleandmiseks riigile toetab kooli arengut nii füüsiliselt kui ka sisuliselt, edendades eestikeelse hariduse kättesaadavust ja kaasaaegse õpikeskkonna loomist.

Nüüd järgnevad läbirääkimised kohaliku omavalitsusega, mille tulemusel teeb omavalitsus oma lõpliku otsuse Järve kooli tuleviku kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles