Eksperdid lõid koroonaviiruse teemalised õppematerjalid koolidele

PM Haridusportaal
Copy
Õppematerjali koolidele
Õppematerjali koolidele Foto: Terviseamet

Terviseamet on koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga valmis saanud koroonaviiruse teemalised veebipõhised õppematerjalid koolidele, mida saab läbida õpetaja juhendamisel klassis või iseseisvalt kodus.

«Epidemioloogilise e-õppe materjali loomise eesmärk on anda lastele, noortele ja täiskasvanutele koroonaviiruse põhiteadmised ning sellega ühiskonnas riskikäitumist vähendada,» ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialist ja projektijuht Eliisa Metsoja ning lisas, et see on hea võimalus valmistuda järgmiseks viirushaiguste hooajaks koolides.

Metsoja sõnul saavad õpetajad õpilastele edasi anda väga palju teadmisi ja läbi diskussioonide kujundada õpilaste arvamust ning õpetada hindama riske. «Nakkushaiguste puhul on tähtis aidata mõista õpilase enda isiklikku vastutust,»» selgitas ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse valdkonna õppevara peaekspert Mirjam Puumeister tõdes, et terviseameti eestvedamisel on koostatud kvaliteetsed digitaalsed õppematerjalid, mis on kõigile lihtsasti ja tasuta kättesaadavad E-koolikoti kaudu. «Õppematerjalid on ehitatud üles paindlikke õppevorme silmas pidades. Interaktiivseid ülesandeid on võimalik suunata õpilastele veebis lahendamiseks või saab õpetaja materjalidele toetudes teha rühmatöid ja ühiseid arutelusid. On äärmiselt oluline toetada õigete arusaamade kujunemist sellistes keerulistes teemadest,» kinnitas Puumeister.

Materjalid asuvad E-koolikoti keskkonnas ja on mõeldud neljale klassiastmele: eelkool ja 1.–4. klass, 5.–6. klass, 7.–9. klass ning 10.–2. klass. Eelkooliealistele ja 1.–4. klassile on loodud õpetlik animatsioon, mis käsitleb üldiselt õpetusi viirushaigustest hoidumiseks.

Esialgu keskendutakse e-õppematerjalides vaid koroonaviirusele ning käsitlemist leiab selle levik, nakkusohtlik periood, riskikäitumine, enesekaitse, ennetus, vaktsineerimine ning abi ja toetuse võimalused. Kursus on üles ehitatud võimalikult kaasahaaravalt ja lihtsasti mõistetavalt, kasutades ka erinevaid interaktiivseid õpimeetodeid.

Kursused on leitavad E-koolikoti keskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles