Statistikaamet soovib parandada noorte andmekirjaoskust

PM Haridusportaal
Copy
Arkadi Popov räägib noortele, kuidas andmeid igapäevaselt kasutada ning kuidas need enda jaoks tööle panna
Arkadi Popov räägib noortele, kuidas andmeid igapäevaselt kasutada ning kuidas need enda jaoks tööle panna Foto: Madis Veltman

Koostöös teiste asutustega käivitas statistikaamet andmekirjaoskuse nädala, et tõsta nädala jooksul noorte teadlikkust nii andmekirjaoskusest kui ka meediapädevusest.

Teisipäeval kell 11 toimub koostöös noorte infoportaaliga Teeviit videotund «Andmed ja väärandmed: kuidas andmeid kogutakse ja kasutatakse?», mille eesmärk on jagada infot, mis on andmed ja kuidas andmeid kasutatakse ja ka väärkasutatakse. Tunni viivad läbi statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu ja Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi sotsiaalteaduste valdkonna arendusspetsialist Maia Klaassen.

Kolmapäeval kell 13 korraldab statistikaamet koostöös «Tagasi kooli» meeskonnaga e-tunni «Kuidas me teame, kui palju inimesi Eestis elab?». Tunni annab statistikaameti juhtivanalüütik Terje Trasberg, kes räägib andmete kogumisest rahvaloenduse ajal. Vastuse saavad küsimused, kuidas koguti andmeid varem ja kuidas nüüd; kuidas rahvaloenduse andmed kokku pannakse ja miks neid usaldada saab.

Neljapäeval jagab statistikaamet videot, milles räägivad tuntud arst ja tervishoiujuht Arkadi Popov, teleajakirjanik Anna Pihl ning eduka idufirma Veriff tootejuht Liisi Soots, kuidas nad andmeid iga päev kasutavad ning kuidas need enda jaoks tööle panna.

Reedel tutvustab statistikaamet noorteseire juhtimislauda, mis valmis koostöös haridus- ja noorteametiga.

Nädala jooksul toimuvate ürituste ja teiste tegevuste kohta leiab osalemiseks viited ning lisainfo statistikaameti Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles