Euroopa Liidu riikide haridusministrid arutavad Ukraina teemal

PM Haridusportaal
Copy
Ukraina lipp lehvimas Kiievis.
Ukraina lipp lehvimas Kiievis. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE

Prantsusmaa algatusel kohtuvad kolmapäeval erakorraliselt Euroopa Liidu (EL) haridusministrid video teel Ukraina haridusministriga, et arutada ühiseid haridusvaldkonna seisukohti ja tegevusi, mis puudutavad Venemaa sõjalist agressiooni Ukrainas.

Ukraina põgenike, peamiselt naiste ja kooliealiste laste arv kasvab iga päev, teatas haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) pressiesindaja.

Liikmesriikide esindajad jagavad kohtumise käigus vastastikku teavet, milliseid samme on juba asutud tegema, et aidata Ukrainast saabunud lastel ja noortel haridusteed jätkata. Samuti räägitakse olulisematest prioriteetidest ja eelseisvatest tegevustest Ukraina sõjapõgenike haridustee jätkumise toetamiseks nii igas riigis kui ka üle Euroopa.

ELi liikmesriigid on andnud lubaduse võtta kiireid ja selgeid meetmeid, et tagada Ukraina lastele nende põhiõigused ning võimaldada neil hariduse omandamise jätkamist. Samuti ollakse valmis igakülgseks toetuseks, et aidata Ukraina õpilasi, õpetajaid ja haridustöötajaid, kes on Ukrainas või sõja tõttu kodumaalt lahkuma sunnitud ning otsivad teistes riikides peavarju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles