Tartu observatoorium kutsub koolinoori teadusmalevasse

PM Haridusportaal
Copy
Tartu observatooriumi ja Tartu ülikooli 2015. aasta teadusmalevas osalejad ehitasid nelja nädala jooksul Helmholtzi puuri.
Tartu observatooriumi ja Tartu ülikooli 2015. aasta teadusmalevas osalejad ehitasid nelja nädala jooksul Helmholtzi puuri. Foto: Kalev Saar

Tartu Ülikooli Tartu observatoorium ja ESERO Eesti ootavad 10.–12. klassi õpilasi kandideerima teadusmalevasse, kus noortel on võimalus teenida taskuraha teadustööga ja tutvuda lähemalt teadlase elukutsega.

Igale osalejale on Tartu Hansa Rotary klubi välja pannud stipendiumi.

Malevlase ülesanne on kirjutada uurimus kosmosega seotud teemal ning selles aitab teda juhendaja Tartu observatooriumi teadlaste seast. Teadusmalev pakub ligipääsu elektroonikalaboritele katsete läbiviimiseks, andmebaase kaugseire andmetega andmeanalüüsiks ning muud tuge ja materjale, mida uurimistööks tarvis läheb. Maleva lõpus oodatakse igalt osalejalt 10-minutilist ettekannet oma uurimusest.

«Valminud töö jääb koostajale ning seda on hiljem võimalik esitada enda koolis uurimistööna või saata õpilasteadlaste konkursile,» toob ESERO Eesti juht Heli Lätt välja toredaid järelvõimalusi.

Tänavune teadusmalev on juba kaheksas. Esimene teadusmalev toimus aastal 2012, mil õpilased osalesid Eesti tudengisatelliidi programmi teadustöös. Kahel möödunud aastal on malev piirangute tõttu ära jäänud. Seda enam oodatakse rohket osavõttu sel aastal, mil osalejatel on võimalik töötada individuaalse projektiga. Lisainfot leiab SIIT

Kandideerimiseks tuleb saata aadressile teadusmalev@ut.ee vabas vormis elulookirjeldus koos motivatsioonikirjaga, kust selgub, millises valdkonnas soovitakse uurimistööd teha. Valida on kolme valdkonna vahel:

  • kaugseire
  • kosmosetehnoloogia ja laborid
  • kosmoloogia ja astronoomia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles