Viimsis alustab sügisel tööd teaduskool

PM Haridusportaal
Copy
Marju Aolaidi sõnul on oluline tekitada noortes huvi teaduse ja tehnoloogia valdkonna vastu
Marju Aolaidi sõnul on oluline tekitada noortes huvi teaduse ja tehnoloogia valdkonna vastu Foto: Erakogu

Viimsi vald asutab huviharidust pakkuv Viimsi teaduskooli, mis alustab tegevust sügisel kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artiumi ruumides.

Kooli rajamine on osa Viimsi valla haridus- ja noortevaldkonna aastate 2021-2030 arengukavas kirjeldatud strateegilisest eesmärgist mitmekesistada Viimsi huviharidust ja toetada laste ning noorte ennastjuhtivateks õppijateks kasvamist. Avatav teaduskool mitmekesistab piirkonna huvihariduse maastikku ja on suunatud matemaatika, teaduse, tehnoloogia ja kunstide ühendõppest huvitatutele.

Viimsi vallavalitsuse abivallavanem Marju Aolaidi sõnul on oluline tekitada noortes huvi teaduse ja tehnoloogia valdkonna vastu. «Usun, et Viimsi teaduskoolist saab alguse nii mõnegi tulevase teadlase teekond. Kooli on oodatud kõik huvilised ja oleks ju väga tore näha koos õppimas eri põlvkondade esindajaid,» ütles Aolaid.

Viimsi teaduskooli on oodatud õppima kõik Viimsi valla lapsed ja noored. Lisaks on oodatud ka lasteaialapsed, kes saavad koolis oma esimese tutvuse teadusmaailmaga. Plaanis on leida õppevõimalusi ka täiskasvanutele, keda köidab pidevalt uuenev teadusmaastik ja elukestev õpe. Õpe uues teaduskoolis algab tänavu sügisel.

2021. aasta sügise seisuga osales Viimsi vallas huvitegevustes 74 protsenti kõikidest 7-19-aastatest lastest. Praegu vallas tegutsevad munitsipaalhuvikoolid Viimsi muusikakool ja Viimsi kunstikool ning terve hulk erahuvikoole on seotud kas spordi-, muusika- või kunstivaldkonnaga.

Viimsi teaduskool pakub tulevikus kogukonnaliikmetele loodus- ja täppisteaduste valdkonna fookusega õppe võimalusi. Viimsi vallavolikogu on eraldanud teaduskoolile 2022. aasta tegevuskulude katteks 357 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles