Tartu Raatuse kool kogub heategevusliku boršilõunaga raha Ukrainale

BNS
Copy
Ukraina toetusürituse plakat
Ukraina toetusürituse plakat Foto: Raatuse kool

Tartu Raatuse kooli õuealal toimub reedel kell 12–14 õpilaste ellukutsutud heategevuslik üritus, mille käigus pakutakse inimestele Ukraina rahvusköögist tuttavat boršisuppi, kartulipannkooke ja vareenikuid.

Eriliseks muudab toidu asjaolu, et supp valmistatakse veganretsepti järgi ning küpsetised on sobilikud ka taimetoitlastele.

«Mul on hea meel ja uhke tunne, et just kaheksandate klasside lapsed ise tulid sellele mõttele, rääkisid sellest oma klassijuhatajatega ning seejärel võtsime asja kohe plaani, lasime õpilastel koos õpetajatega ettevalmistused teha ning oleme valmis juba reedel Ukraina toetusürituse läbi viima. Koolina oleme teiseks koduks juba üheksale Ukraina sõjapõgenikust lapsele, keda kogu koolipere hoole ja abiga samuti võimalikult hästi aidata soovime,» rääkis kooli direktor Toomas Kink.

Kõik toidud valmistavad lapsed ise kooli köögis. Neid juhendab käsitöö ja kodunduse õpetaja ja ühtlasi üks 8. klassi juhataja Tuuliki Vuks. Lisaks aitavad õpetajate poolelt vahetult kaasa teisedki klassijuhatajad Aigrid Kõõra ja Priit Laats.

«Planeerime toitu valmistada sajale inimesele, kellest igaüks saab teha talle meelepärases summas annetuse, mis läheb laste otsusel Eesti Punase Risti kaudu ukrainlaste abistamiseks. Rahaannetus võimaldab pakkuda just sellist abi, mida humanitaarkatastroofi keerisesse sattunud inimestel sellel raskel ajal kõige enam vaja on,» ütles üks aktsiooni korraldajatest, õpetaja Tuuliki Vuks.

Kokku on ürituse ettevalmistamisesse ja läbiviimisesse kaasatud 22 õpilast. Toitude pakkumine toimub kooli siseõuel aadressil Raatuse 88a, kuhu saab siseneda nii kooli Jaama kui Raatuse tänava poolsetest väravatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles