Tallinna Ülikool otsib vabatahtlikke sõjapõgenikele eesti keelt ja kultuuri õpetama

BNS
Copy
Tallinna Ülikooli Terra hoone
Tallinna Ülikooli Terra hoone Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikool (TLÜ) otsib vabatahtlikke, kes sooviksid Ukraina sõjapõgenikele eesti keelt ja kultuuri õpetada.

Selleks plaanib ülikool koostöös pagulaskeskusega luua põgenikega õppegrupid, kellele eesti keelt ja kultuuri tutvustada.

Selleks, et vabatahtlikud oskaksid sõjapõgenikele keele ja kultuuri tutvustamise abi pakkuda, pakub kõikidele huvilistele mentorlustuge Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi eesti keele kui teise keele lektor Tiina Rüütmaa. Settle in Estonia kohanemisprogramm pakub vabatahtlikele toeks õppematerjale.

Vabatahtlikena on abistama oodatud nii töötajad kui ka tudengid. Mis veel põnevam – programmil puudub baaskeel, see tähendab, et kogu programm käib eesti keeles, just nagu üks keelekümbluse tund.

Et sõjapõgenikud on ka emad lastega, siis on programmiga oodatud liituma tudengid ja töötajad, kes on nõus hoidma ülikooli lastehoiu ruumis sel ajal lapsi, kui emad kursustel viibivad.

Programmi koordinaator ja idee autor on ülikooli eesti keele kui teise keele ja eesti kultuuri eriala üliõpilane Ele Arder. Vabatahtlikel, kel on huvi programmis osaleda kas õpetajana või lastehoius, palutakse Elele kirjutada aadressil ele.arder@tlu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles