TalTechi tudengid saavad kevadel 150 000 euro väärtuses stipendiume

BNS
Copy
Fotol Tallinna Tehnikaülikooli õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja. Foto on illustreeriv.
Fotol Tallinna Tehnikaülikooli õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja. Foto on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

TalTechi tudengid saavad kuni märtsi lõpuni kandideerida tehnikaülikooli arengufondi stipendiumidele, mille maht on kokku 150 000 eurot.

Bakalaureuseõppes ulatuvad stipendiumid keskmiselt 1300 euroni, magistriõppes 2000 ning doktoriõppes 3200 euroni. Stipendiume annavad sel kevadel välja 34 koostööpartnerit. Nii näiteks toetab tehnikaülikooli tudengeid kahe magistriõppestipendiumiga taas aktsiaselts Estanc, mis tegutseb tööstusseadmete paigalduse ja remondi ning trasside ehituse vallas. Samuti on arengufondiga taas liitunud Mihkel Aitsami mälestusstipendiumi väljaandjad. Lisaks alustavad tudengite toetamist Swedbank, CF&S Estonia ja KPMG Baltics.

«Stipendiumi otsus sündis sellest, et KPMG-s töötavad mitmed TalTechi vilistlased, kes on teinud meil edukat karjääri. Soovime seda sidet hoida ja kasvatada, et meil oleks ka edaspidi edukaid, põnevaid ja vastastikku rikastavaid koostöösuhteid ja -võimalusi,» ütles ettevõtte personalijuht Epp Sillaste.

Äsja loodi ka Ukraina tudengite toetusfond, kuhu saavad teha annetusi kõik soovijad. Toetus antakse tehnikaülikooli Ukraina tudengitele välja sügisel.

Tehnikaülikooli arengufondi eesmärk on tõsta üliõpilaste õppimismotivatsiooni ja suurendada teadlaskonna järelkasvu.

Arengufond tegutseb alates 1991. aastast. Kõige pikaajalisemad partnerid on Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Ülemiste Tehnopolis, Harju Elekter, Eesti Mäeselts, Merko Ehitus, Telia, Nordecon, Silberauto ja Trev-2. Viimase 20 aasta jooksul on Eesti ettevõtted ja eraisikud kokku toetanud TalTechi tudengeid pea 3 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles