TalTechi tudengid saavad kevadel 150 000 euro väärtuses stipendiume

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: photo2000

Alanud on kandideerimine Tallinna Tehnikaülikooli (TalTec) Arengufondi stipendiumidele summas ligi 150 000 eurot, mida sel kevadel annab välja 34 koostööpartnerit.

Tehnikaülikooli tudengid saavad kandideerida kokku 80 stipendiumile.

Arengufondi eesmärgiks on üliõpilaste õppimismotivatsiooni tõstmine ja teadlaskonna järelkasvu suurendamine tehnikaülikoolis. Bakalaureuseõppe stipendiumid on keskmiselt 1300 eurot, magistriõppes 2000 ning doktoriõppes 3200 eurot. Stipendiume annavad välja Eestis tegutsevad ettevõtted.

Uusimaks stipendiumiks on just äsja loodud Ukraina tudengite toetusfond, kuhu saavad teha annetusi kõik soovijad. Toetus antakse tehnikaülikooli Ukraina tudengitele välja sügisel.

Kahe magistriõppe stipendiumiga toetab tehnikaülikooli tudengeid taas näiteks Estanc AS. Samuti on arengufondiga taasliitunud Mihkel Aitsami mälestusstipendiumi väljaandjad.

Lisaks alustavad TalTechi tudengite toetamist KPMG Baltics, Swedbank, CF&S Estonia. «Stipendiumi otsus sündis, kuna KPMG-s töötavad mitmed TalTechi vilistlased, kes on teinud meil edukat karjääri. Soovime seda sidet hoida ja kasvatada, et meil oleks ka edaspidi edukaid, põnevaid ja vastastikku rikastavaid koostöösuhteid ja -võimalusi,» ütles personalijuht Epp Sillaste.

Tehnikaülikooli Arengufond tegutseb alates 1991. aastast. Kõige pikaajalisemateks partneriteks on Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Tehnopolis Ülemiste, Harju Elekter, Eesti Mäeselts, Merko Ehitus, Telia, Nordecon, Silberauto ja Trev-2. Viimase 20 aasta jooksul on Eesti ettevõtted ja eraisikud kokku toetanud TalTechi tudengeid pea kolme miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles