Draamateater kutsub gümnasiste lavastusi arvustama

BNS
Copy
Eesti Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr.
Eesti Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr. Foto: Sander Ilvest

Eesti Draamateater kutsub teatrikuul gümnaasiumiõpilasi osalema traditsioonilisel arvustuste võistlusel.

Draamateater ootab teatripäevani ehk 27. märtsini arvustusi sel hooajal nähtud lavastuste kohta. Kuni 26. märtsini kehtib noore arvustaja soodustus ja lisaks on võimalus osa võtta ühisest kirjutamisest.

Õpilased saavad arutleda, milliseid mõtteid tekitas «Mefisto» või «Samad sõnad, teine viis», samuti seda, kuidas kõnetas neid «Linnade põletamine» või «Kuritöö ja karistus»? Vabas vormis teatriarvustuses võib käsitleda ükskõik millist sel hooajal repertuaaris olevat lavastust. Keskenduda võib ühe lavastuse analüüsimisele, aga oodatud on ka näiteks mõne rolli lähivaatlus, ühe lavastaja erinevate lavastuste võrdlus või sarnaste teemade analüüsimine mitmes lavastuses.

Võistlusel osalejatel on sel aastal võimalus osa võtta ka ühiskirjutamistest, mis leiab aset 21. ja 22. märtsil kella 18-21 ning 26. märtsil kella 10-13. Teistega koos ja teistest inspireerudes on ehk lihtsam mõtteid koondada ja puhta lehe hirmust üle saada. Ühise kirjutamise käigus kirjutab igaüks oma arvustust just sellest lavastusest, mida ta näinud on. Kirjutamist juhendab Draamateatri kirjandustoa toimetaja Kairi Kruus.

Arvustuse saatmise tähtaeg on teatripäev, 27. märts. Tekstid võib saata nii teksti- kui pdf-failina või Google Drive'i lingina aadressile kairi.kruus@draamateater.ee. Lisada tuleb nimi, vanus, kool ja klass ning juhendaja nimi. Võistlusele arvustuse saatmise eeltingimuseks ei ole ühiskirjutamisest osavõtmine, samuti võib kirjutada etendustest, mis on nähtud enne märtsikuud.

Parimaid kirjutajaid premeeritakse rohke teatriga – auhinnaks on suur hulk teatrikutseid järgmiseks hooajaks. Parimad arutlused ja arvustused avaldatakse teatri kodulehel või teatri ajalehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles