Siseministeerium avab 5000-eurose fondiga stipendiumi gümnasistidele

PM Haridusportaal
Copy
Kristian Jaani.
Kristian Jaani. Foto: Konstantin Sednev

Siseminister Kristian Jaani kuulutas esmaspäeval välja stipendiumi, et toetada ja innustada 11. ja 12. klassi gümnasiste, kes valikainena on valinud sisekaitse õppekava.

Kristian Jaani ütles, et Eesti siseturvalisus vajab järelkasvu ja on oluline tublisid sisekaitseõppest huvitatuid märgata ja tunnustada juba gümnaasiumis. «Stipendium aitab tunnustada ja ärgitada noori, kes soovivad omandada teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud päästetöödel, avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel, maksu- ja tolli- ning vanglatöös,» sõnas Jaani.

Sisekaitseakadeemia rektori Marek Link lisas, et sisekaitseõppe lõpetamine annab õpilastele suuremad võimalused soovi korral panustada oma kodukoha turvatunde tõstmisesse, näiteks vabatahtliku päästja või abipolitseinikuna. «Õppeaine lõpetajad omandavad esmased lihtsamad töövõtted ja esmaabioskused ning oskavad käituda kriisiolukordades. Loodan kõiki lõpetajaid peagi akadeemias kohata,» sõnas Link.

Stipendiumiga toetatakse ning innustatakse Eesti gümnaasiumites valikainena sisekaitseõpet õppivaid noori 11. ja 12. klassis.

Stipendiumid määratakse õpilastele, kes on läbinud vähemalt kolm sisekaitseõppe kursust.

Sel aastal on stipendiumi kogusumma 5000 eurot, mis jaguneb kümne stipendiaadi vahel võrdselt.

Sisekaitseõpe on valikõppeaine gümnaasiumides, mille eesmärk on anda õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud pääste- ja tuletõrjetegevusel, avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös. Sisekaitseõppega on liitunud 17 gümnaasiumi erinevatest Eesti piirkondadest ja valikainet õpib igal õppeaastal ligikaudu 500 õpilast.

Kõik õppekava läbinud saavad tunnistuse ning õppe edukalt läbinud õpilased on Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel eelisolukorras, samuti on neil võimalik kutsesobivusvestlusel saada lisapunkte.

Stipendiumitaotlusi saab esitada kuni 1. maini e-posti aadressile sisekaitseope@sisekaitse.ee. Stipendiumi saajad kinnitatakse hiljemalt 1. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles