Virumaa lapsed hakkavad koolivaheajal veekellasid ja robotkäsi ehitama

PM Haridusportaal
Copy
Teadusteatri katse. Pilt on illustreeriv.
Teadusteatri katse. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledž saadab teaduse ja insenerihariduse populariseerimiseks põhikooli õpilastele koolivaheajaks kokku 80 teadusülesannetega kasti. Sarnaselt eelmiste koolivaheaegadega saadetakse kasti sees 5 tegevusülesannet vahendite ja tööjuhenditega lastele koju.

Lastel tuleb sel korral meisterdada dünaamiline mänguasi, robotkäsi, raketile spinner, ehitada veekell, teha katseid piimaga ja tekitada soolakristalle. Tegevuste juhendajad on koostanud kõikide ülesannete videojuhendid.

Teaduslaagri kastidele esitati nii palju sooviavaldusi, et kastid said jagatud ühe tunniga. Osalejaid on laagris Narvast, Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Mäetaguselt, Iisakust, Toilast ja ka Otepäält. «Kõik kastis olevad tegevused on praktilised, kus laps saab ise avastada ja leiutada. Need aitavad arendada lastes nii loovust, planeerimisoskust kui ka suurendada arengu-usku, et kõik teadmised ei vaja kaasa sündinud annet, vaid kõik on õpitav,» selgitas teaduskastide väärtust Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli juhtiv Küllike Kullerkupp. 

Teaduskastid pälvisid 2021. aasta lõpus Eesti teadushuvihariduse liidu tunnustuse kui LTT väärt praktika. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles