Net Group avab oma digiõppeplatvormi Ukraina õpetajatele ja koolilastele tasuta kasutamiseks

PM Haridusportaal
Copy
Ukraina sõjapõgenikud. Pilt on illustratiivne.
Ukraina sõjapõgenikud. Pilt on illustratiivne. Foto: Aleksander Kalka

IT-ettevõte Net Group annab teada, et on kohaldamas oma Schoolaby digiõppeplatvormi Ukraina haridussüsteemile, et õppetöö saaks jätkuda nii Venemaa agressiooni all kannatavas Ukrainas kohapeal, kuid ka aitamaks jätkata kooliteed kümnetel tuhandetel koolilastel, kelle pered on olnud sunnitud sõja eest oma kodulinnast või -riigist põgenema.

Net Group käivitas Schoolaby digiõppeplatvormi arendustöö koroonapandeemia alguses, et aidata Eesti õpetajatel ja koolidel kohaneda olukorras, kus koolid olid sunnitud pidevalt töötama distantsõppel. Nüüd otsustas Net Group oma Schoolaby digiõppeplatvormi kohandada Ukraina koolisüsteemi vajadustele ning pakkuda seda Ukraina koolidele ja õpetajatele tasuta kasutamiseks.

«21. sajandi Euroopas on saanud sõjaõudused reaalsuseks. Näeme, kuidas lastega pered oma kodulinnadest põgenevad ning kuidas Ukrainas kohapeal üritavad õpetajad pommivarjendites lastega õppetööd jätkata. Esiteks me ei tea, kui kaua Venemaa oma rünnakuid jätkab ning millist mõju see Ukraina laste haridusele pikas perspektiivis omab. Isegi kui agressioon peaks lõppema homme, võib minna kuid või aastaid enne, kui Ukraina lapsed normaalset haridusteed saavad jätkata. Teiseks pole küsimus kitsalt õppetöös, vaid selles, et koolitöö on täna ehk ainus võimalus, kuidas aidata lastel mõtteid sõjaõudustelt viivuks mujale saada,» ütles Net Group tegevjuht Priit Kongo.

Lisaks õppeplatvormis vajalike täienduste tegemisele annetab Net Group Ukrainast Eestisse põgenenud lastele arvuteid õppetöös kasutamiseks. Priit Kongo sõnul on Net Group otsustanud oma digiõppeplatvormi avada kõikidest riikidest pärit pagulastele. Kongo rõhutas, et Net Group on alati lähtunud põhimõttest, et igasugust ärilist koostööd tehakse demokraatlike ning inimõigusi austavate riikidega, kes arendatud tarkvara ja lahendusi vastutustundlikult kasutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles