EKSPERT EETRIS ⟩ Catlyn Kirna «Sõda Ukrainas – kuidas me siia jõudsime?»​​

Mariliis Maripuu
, Postimees TV toimetaja
Copy

24. veebruari varahommikul tungisid Vene väed Ukrainasse ning aastal 2022 algas Euroopa südames sõda. Kuidas jõudis maailm sellise sõjani ning kuivõrd tõenäoline see oli, räägib 2. märtsil kell 16 saates „Ekspert eetris“ Tallinna Ülikooli rahvusvaheliste suhete lektor Catlyn Kirna.

Catlyn Kirna räägib saates sellest, milline oli sõja puhkemises Venemaa, Euroopa Liidu, lääne ja teiste osapoolte seniste tegevuste roll ning selgitab, millised on seni olnud sõja jooksul peamised ootamatused. Saate lõpus arutleme ka selle üle, millised on Ukraina sõja võimalikud lõppstsenaariumid ning kuidas maailm sellest olukorrast saaks edasi liikuda.

Saade algab 2. märtsil kell 16 ja on hiljem järelvaadatav. Saatejuht on Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega praegu aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles