Tallinna kunstikooli õpilased pälvisid tunnustuse UNESCO maailmakonkursil

PM Haridusportaal
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Jadson Thomas / Pexels

Tallinna kunstikooli õpilaste tööd nomineeriti UNESCO maailmakonkursil «Graines d'artistes du monde entier par l'Unesco Louis François» ning neid tunnustati kokku 30 medali ja diplomiga.

Konkursi valdkonnas «Voyages: rêve ou cauchemar» (e.k «Reisid: unenägu või õudusunenägu») pälvis medali kümme õpilast: Roko Maripuu, Stanislav Titanov, Karoline Ruusmaa, Mia-Marie Veski, Alisa Muruoja, Thorian Perk, Maria Baidak, Daria Nikolajeva, Valerija Raud, Anastasija Selivanova. Diplomitega tunnustati veel 20 Tallinna kunstikooli õpilast.

«Ehkki võistlustööd esitati juba eelmisel aastal, on konkursi alateema aktuaalsem kui iial varem,» ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. «Koroona tõttu võttis tulemuste väljakuulutamine aega ja sõnum tunnustusest jõudis meieni alles äsja, aga just praegusel väga keerulisel ajal on iga positiivne sõnum eriti väärtuslik. Võime olla uhked oma õpilaste andekuse ja neid juhendavate õpetajate professionaalsuse üle. Soovin kooliperele palju õnne ning häid ideid ja meisterlikke tulemusi ka edaspidiseks.»

«Konkursil osales arvestatav hulk riike, kes esitasid ühtekokku tuhandeid töid. Oleme õnnelikud, et saime rahvusvahelisel areenil sedavõrd kõrge tulemuse ja hoiame Eesti lippu kõrgel ka edaspidi,» sõnas Tallinna kunstikooli direktor Märt Sults ning lisas, et praegu on õpilaste tööd rändamas näitustel maailma eri paigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles