Kultuurikomisjon keskendub põhikooli lõpetamise tingimustele

PM Haridusportaal
Copy
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu kultuurikomisjon käsitleb teisipäevasel avalikul istungil põhikooli lõpetamise tingimuste muutmist, keskendudes küsimusele, kas 9. klassi lõpueksamitel tuleks senine 50-protsendiline lävend säilitada või kaotada.

Kultuurikomisjoni esimees Aadu Must ütles, et arutelu on ajendatud valitsuse eelnõust, millega soovitakse põhikooli lõpueksam viia saja punkti skaalale ja kaotada nõue, mille järgi tuleb põhikooli lõpetamiseks lõpueksamid sooritada vähemalt rahuldavale hindele.

«Sellele ideele on haridusvaldkonna esindajatelt tulnud palju tagasisidet,» tõdes Must. «Kahtlemata on eesmärk, et kõik Eesti koolid annaksid kvaliteetset põhiharidust. Tegu on väga olulise küsimusega ja soovime ära kuulata erinevate osapoolte seisukohad,» lisas esimees.

Istungile on kutsutud haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning Eesti haridustöötajate liidu, Eesti õpetajate liidu, õpetajate ühenduste koostöökoja, Eesti õpilasesinduste liidu, Eesti koolijuhtide ühenduse, eesti keele kui teise keele õpetajate liidu, Eesti emakeeleõpetajate seltsi, Eesti matemaatika seltsi esindajad, samuti õpetajate ühispöördumisele allakirjutanute esindajad.

Avalik istung algab kell 15.15 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles