Kunstiakadeemia kutsub õppureid avatud uste ja akende päevale

BNS
Copy
Eesti Kunstiakadeemia
Eesti Kunstiakadeemia Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval kell 16 avab Eesti Kunstiakadeemia (EKA) oma maja akendel erialade näituse «EKA avatud aknad», mis on sissejuhatuseks 3. märtsil toimuvale avatud uste päevale.

Kunstiakadeemia akendele seatud näitusel tutvustavad erinevad EKA erialad oma silmapaistvamaid projekte ja värskeimat tudengite loomingut. Näitus on vaadeldav EKA raamatukogu akendel Põhja puiesteel ja Kotzebue tänaval ning jääb avatuks kuni 14. märtsini.

3. märtsil avab kunstiakadeemia lisaks akendele ka maja uksed ning kutsub huvilisi sisse astuma. Avatud uste päeval on võimalik tutvuda EKA erialadega, kohtuda tudengite ja õppejõududega, vaadata ringi EKA auhinnatud hoones, osaleda töötubades, kuulata loenguid ning saada väärtuslikku infot ettevalmistuskursuste, sisseastumise, õppimise ja tudengielu kohta. Terve päeva vältel on avatud infopunkt, tudengite ala ning väljapanekud majas sees ja majast väljas. Kes kohale tulla ei saa, saab põhilistest infotundidest osa ka läbi EKA TV veebiakende.

​​Päeva juhatab sisse EKA rektor Mart Kalm tervituskõnega tulevastele sisseastujatele ning seejärel alustavad arhitektuuri-, disaini-, kunstikultuuri ja vabade kunstide teaduskonnad ülevaatlike sissevaadetega oma erialadesse. Infotundides esinevad oma ala professionaalidest osakonnajuhid ja õppejõud, tunnustatud disainerid, kunstnikud, arhitektid ja kunstiteadlased. Loomulikult ei puudu ka tudengiperspektiiv.

Arhitekti argipäevast on kõnelema kutsutud Sille Pihlak ja Siim Tuksam, sisearhitektuuris on võimalik kuulda ettekannet Jan Skolimowskilt ja Hanna Karitsalt.

Klaasi, keraamika ning ehte ja sepise eriala tippspetsialistid tutvustavad oma valdkondi, avavad elava tule EKA sisehoovis ning töökodade demotuuridel süvenetakse disaini alustõdedesse. Asjadest räägitakse ausalt ja ehedalt. Moe-, tekstiili- ja aksessuaaridisaini ning tööstus- ja digitootedisaini huvilised saavad lisaks erialade tutvustustele osaleda ka töötubades. Graafilise disaini osakonnas on võimalik näha eriala tudengite parimaid töid.

Muinsuskaitse ja konserveerimise õppekava tutvustavad dekaan Hilkka Hiiop ja dotsent Riin Alatalu. Kunstiteaduse ja visuaalkultuuri uuringute eriala infotunni raames toimuvad ka tudengite välkloengud. Päeva jooksul saab kunstikultuuri teaduskonnas nii vajalikku infot kui ka oma kätega näiteks maalide konserveerimist proovida. Maalikunsti, graafika ja animatsiooni tuntud kunstnikud ja EKA oma õppejõud Kristi Kongi, Mihkel Ilus, Liina Siib, Eve Kask ja Ülo Pikkov ootavad tulevasi tudengeid kohapeale vabade kunstide erialadega tutvuma.

EKA avatud uste ja akende täieliku päevakavaga on võimalik tutvuda aadressil artun.ee/avatuduksed. Üritusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles