Kiili gümnaasiumi õpilased korraldavad riigi aastapäeva puhul paraadi

PM Haridusportaal
Copy
Kiili gümnaasium
Kiili gümnaasium Foto: Raigo Pajula

Harjumaa Kiili gümnaasiumi õpilased korraldavad Eesti Vabariigi 104. aastapäeva auks 22. veebruaril Kiili alevis paraadi, millest võtavad osa 8.-12. klasside õpilased.

Et paraad sarnaneks võimalikult palju kaitseväe rivistusega, on kaasatud ka Kiili kunstide kooli orkester ja mõned ajateenijad, lisaks on ürituse tarbeks laenatud kaks kaitseväe maasturit.

Paraad algab kell 11 Kiili gümnaasiumi parklast, kus õppejuht soovib õpilastele head aastapäeva, liigub orkestri saatel läbi alevi vallamajani, kus tervitatakse vallavanemat. Lõpuks saabutakse mööda Lasteaia tänavat tagasi kooli juurde, kus Kodutütred jagavad väliköögist suppi.

Paraad saab olema justkui ametliku vabariigi aastapäeva paraadi jäljendus, mida korraldavad gümnaasiumiõpilased ning millest võtab osa kogu koolipere. Rivistajate, vastutajate ja muudes juhtivates rollides on õpilased. Paraadi eesmärk on anda õpilastele kogemus suure ürituse korraldamisest, kaasata võimalikult palju Kiili elanikke ning tugevdada rahvuslikku ühtekuuluvustunnet.

«Mitte just iga kool ei marsi Eesti sünnipäeval. Meil on seda suur au teha,» ütles Kiili gümnaasiumi õpilasesinduse president Ronan Raavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles