Maaülikooli toidutoodete ideekonkurss jõuab reedel finaalini

Copy
Maaülikoolis räägitakse tervisliku toidu jõudmisest põllult ja laudast inimeste toidulauale.
Maaülikoolis räägitakse tervisliku toidu jõudmisest põllult ja laudast inimeste toidulauale. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Maaülikoolis toimuv toiduvaldkonna ideekonkurss «Üllatav (jõulu)kink» jõuab reedel kulminatsioonini, mil finaalis valitakse parimad tooted.

Konkursile kutsuti osalema kõiki maaülikooli töötajad ja tudengid ning kokku laekus konkursile seitse ideekavandit. Nende hulgast valis žürii edasisteks näidiste valmistamiseks välja viis: «Pagari jõulukink», «Sweet Potato Cracker», «Leivalill», «Kilgibatoonid» ja «Blackcurrant covered chocolate».

Hindamisele võeti ideekavandid, mis sisaldavad uudset pakendatud toidulist toodet, mis sobiks Eesti Maaülikooli meeneks. Viis finalisti said abi EMÜ toidulaboritest ja Polli aiandusuuringute keskusest.

Konkursi finaal algab Eesti Maaülikooli peahoone aulas reedel kell 15 ja kestab orienteeruvalt poolteist tundi. Kolme parimat tooteideed autasustatakse kokku 1250 euroga.

Ideekonkurss toimub EMÜ Astra projekti «Väärtusahelapõhine biomajandus 2» raames.

Tagasi üles