TTÜ ja Tallinna Hundipea ala arendaja sõlmisid teadus- ja arendusleppe

BNS
Copy
Helen Sooväli-Sepping juhib tehnikaülikooli rohepöörde valdkonda.
Helen Sooväli-Sepping juhib tehnikaülikooli rohepöörde valdkonda. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Tehnikaülikool (TTÜ) ja Hundipea projekti eestvedaja sõlmisid teadus- ja arendusalase koostööleppe, et arendada Tallinna esimest kliimaneutraalset piirkonda.

Ühiselt plaanitakse panustada nii kliimanutikusse, energia säästmisse kui ka inimsõbralike naabruskondade rajamisse. See tähendab jätkusuutlikke transpordilahendusi, rohetehnoloogiate arendusmudeleid, aga ka rohevööndite kavandamist, kogukonda kujundavaid ühiskondlikke ja sotsiaalhooneid, teatas TTÜ. Saavutatud tulemusi plaanitakse tutvustada üle maailma.

Koostöö ülikooli ja rohetehnoloogia ettevõtte vahel sündis TTÜ teatel vastastikusest huvist – Tallinna Tehnikaülikool soovib paista silma kliimanutikuse ning energiasäästlikkusega, saada tuleviku linna testkeskuseks ning kliimaneutraalseks aastaks 2035, Wolfscape'i ehk ärinimega Hundipea OÜ eesmärk on aga luua strateegiaid nutika, säästliku ning inimsõbraliku naabruskonna rajamiseks.

«Töötame koos selle nimel, et nii Tallinna Tehnikaülikooli enda linnak, aga ka Põhja-Tallinn ning lõpuks kogu Tallinna linn liiguks rohelisuse, kliimaneutraalsuse poole,» kommenteeris ülikooli rohepöörde prorektor Helen Sooväli-Sepping.

Hundipea OÜ juhatuse liikme Markus Hääle sõnul annab koostöö nende plaanidele olulise kindluse. «TalTechi linnak ja meie planeeritav pilootala Paljassaares on inimeste arvult ja ala suuruselt väga sarnased. Koos saame jagada oma teadmisi, kuidas luua kliimaneutraalset ja inimsõbralikku keskkonda. Loodame koostööga innustada ka teisi ettevõtteid teadusasutusi oma projektidesse kaasama,» lisas Hääl.

Wolfschape’i siht on rajada Tallinnas Paljassaares roheline ning hõlpsasti jalgsi läbitav 480 000-ruutmeetrine ala, mis jaguneb tulevikus võrdselt elamute ja ärihoonete vahel.

Tallinna Tehnikaülikoolist kirjutas heade kavatsuste kokkuleppele alla rohepöörde prorektor Helen Sooväli-Sepping, Hundipea OÜ-st juhatuse liikmed Mirjam-Mari Marastu ja Markus Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles