Tartu Tervishoiu Kõrgkool hakkas pakkuma lapsehoidja viienda taseme kutseõpet

PM Haridusportaal
Copy
Lasteaed. Foto on illustratiivne
Lasteaed. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis alustavad esmaspäeval õpingutega lisaks õe õppekava üliõpilastele 20 õppurit lapsehoidja õppekaval, kes esimestena Eestis saavad õppe läbides lõputunnistusega lapsehoidja viienda taseme kutse.

Lapsehoidja viienda taseme kutseõppekavas keskendutakse eelkõige erivajadusega ja suure hooldusvajadusega lapse hoidmisele, hooldamisele ja arendamisele. Tegemist on töökohapõhise õppega, auditoorne õppetöö toimub tsüklitena üks kuni kaks korda kuus.

Õe õppekaval alustab õpingutega 78 üliõpilast ning õppima pääsemiseks tuli neil läbida Tartu Tervishoiu Kõrgkooli talviste vastuvõttude suurim konkurss: ühele õppekohale oli 3,7 kandideerijat. Alustavatel kursustel on tsükliõppe toel võimalik õppida töö- või pereelu kõrvalt.

«Järjest enam koolitame ka erinevates maakondades kohapeal. Kui eelmisel aastal liikus radioloogiatehnikute õpe lisaks Tartule ka Harju- ja Virumaale, siis sellesuvise vastuvõtuga plaanime tööandjate soovil lisaks ka bioanalüütikute õppe avada Virumaal, samuti on kavas avada õdede õppegrupp Viljandis,» selgitas tervishoiu kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar.

Tervishoiu kõrgkoolis saab õppida õe, ämmaemanda, tervisekaitse spetsialisti, radioloogiatehniku, bioanalüütiku ja füsioterapeudi rakenduskõrghariduse õppekavadel, terviseteaduse ning radiograafia magistriõppes ja kuuel kutseõppekaval, milleks on lapsehoidja, tegevusjuhendaja, hooldustöötaja, massööri, erakorralise meditsiini tehniku ja podoloogi kutse.

Esmakursuslaste avaaktus toimub esmaspäevall kell 12 veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles