EKSPERT EETRIS ⟩ Barbi Pilvre, Birgit Poopuu, Eret Talviste «Kui sooneutraalne on teadusloome?» (1)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

11. veebruaril tähistatakse «Naised teaduses» päeva ning sedapuhku räägib ka Tallinna Ülikooli saatesari «Ekspert eetris», kui nähtavad on naised meie teaduses ja ühiskonnas.

Rahvusvaheliselt on päeva «Women and Girls in Science» tähistamise eestvedajad UNESCO ja ÜRO soolise võrdõiguslikkuse ja naiste õiguste edendamise agentuur. Saates on külas Tallinna Ülikooli ajakirjanduse dotsent Barbi Pilvre, teadur Birgit Poopuu ning Tallinna Ülikooli võrdse kohtlemise volinik Eret Talviste.

Saade algab 9. veebruaril kell 16 ja on hiljem järelvaadatav. Saatejuht on Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega just praegu aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles