Tallinn tõstab noorsootöötaja palga alammäära

BNS
Copy
Noored staadionil. Foto on illustreeriv.
Noored staadionil. Foto on illustreeriv. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Tallinna linnavõim tõstab noortekeskuse ja noorsootööasutuse juhataja ning noorsootööalase kõrghariduse või noorsootöötaja kutsega töötaja töötasu alammäära.

Alates teisipäevast on juhataja töötasu alammäär 1270 eurot kuus ja kõrghariduse või noorsootöötaja kutsega töötaja töötasu alammäär 1100 eurot kuus.

Tallinnas tegutseb kümme noortekeskust, mida juhivad linnaosade valitsused. Teenust osutatakse linnaosade valitsuste hallatavates asutustes, milleks on Põhja-Tallinna noortekeskus, Lasnamäe noortekeskus, Mustamäe kultuurikeskus Kaja, Nõmme vaba aja keskus, Haabersti vaba aja keskus, Kesklinna vaba aja keskus, Kristiine tegevuskeskus ja nii edasi.

Noorsootöö teenuste eesmärk on luua noortele arengu ja eneseteostuse võimalused ning kaasav keskkond vaba aja sisustamiseks. Noortekeskused soodustavad mitteformaalset õpet ja lähtuvad oma töös avatud noorsootöö põhimõtetest. Noortekeskuste eesmärk on pakkuda lastele ja noortele vanuses seitse kuni 26 võimalusi osaleda vabatahtlikes tegevustes, mis toetavad nende aktiivsust ja toimetulekut ühiskonnaelus. Muuhulgas korraldavad noortekeskused noortele üritusi, programme, projekte ja laagreid. Keskuste külastamine on kõigile tasuta.

Eelnõu kohaselt suureneb alates esmaspäevast noorsootöötaja töötasu alammäär 1000 eurolt 1100 eurole ning noortekeskuse juhataja töötasu alammäär 1150 eurolt 1270 eurole.

Tallinna noortekeskuste noorsootöötajate töötasu alammäär tõuseb kümme protsenti. Tegemist on linna prioriteetse valdkonnaga, kus on kokku lepitud palgakasv enam kui viis protsenti.

Tallinna noortekeskustes on kokku 38 noorsootöötaja ametikohta ning viis noortekeskuse juhataja ametikohta. Töötasude alammäärade tõstmisega kaasnev kogukulu on 70 650 eurot, millest 2022. aastal on 11 kuu kulu 64 760 eurot ja 2023. aastal on ühe kuu kulu 5890 eurot.

Vajalikud vahendid töötasu alamäärade tõstmiseks on planeeritud Tallinna linna 2022. aasta eelarves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles