Kõrgem Kunstikool Pallas otsib uut rektorit

BNS
Copy
Kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust lahkub ametist
Kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust lahkub ametist Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusministeerium otsib kõrgemale kunstikoolile Pallas uut rektorit, kuna kooli pikaaegne juht Vallo Nuust lahkub ametist.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooninõunik Aire Koik ütles BNSile, et Nuust lahkub ametist oma soovil ja lahkumise põhjused on isiklikku laadi.

Koik lisas, et ministeerium on Vallo Nuusti tööga rahul. «Hindame kõrgelt seda pingutust, mida nii rektoril kui kogu akadeemilisel perel on viimasel kahel aastal tulnud teha, et õpe Covidi tingimustes toimida saaks.»

Vallo Nuusti uus ametiaeg Pallase rektorina algas 2020. aasta 1. augustil ja oleks pidanud kestma viis aastat. Nuust on olnud selles ametis kokku 17 aastat.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas jaanuari keskel välja konkursi kõrgema kunstikooli Pallas rektori ametikoha täitmiseks alates 21. veebruarist. Ministeerium ootab kandideerima kandidaate, kelle soov on mitmekülgset kunstiharidust pakkuva kõrgkooli juhtimise ning arendamise kaudu anda panus Eesti haridus- ja kunstiellu. Rektori ülesanded tulenevad kõrgharidusseadusest, kõrgema kunstikooli Pallas põhimäärusest ja arengukavast. Rektori ametiaeg on viis aastat.

Konkursi tähtaeg on juba sel reedel, 4. veebruaril.

Kõrgem kunstikool Pallas on Eesti ainuke kunstivaldkonna rakenduskõrgkool haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas. Kõrgkooli eesmärk on kunsti-, disaini-, konserveerimis- ja restaureerimisalase kõrghariduse pakkumine ning valdkondlik loome- ja arendustegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles