Taimse koolilõuna programmiga on liitunud juba sada kooli ja lasteaeda

BNS
Copy
Kooliõpilased kuulamas teadmisi taimsest toidust
Kooliõpilased kuulamas teadmisi taimsest toidust Foto: Taime teisipäev

Taimse toidu ekspertide välja töötatud Taimse Teisipäeva kooliprogrammiga on liitunud juba sada kooli ja lasteaeda.

Programmi eesmärk on tasakaalustada laste toidulauda ning tuua menüüsse rohkem köögi- ja puuvilju, teravilju ning pähkleid-seemneid, sest uuringud on näidanud, et Eesti kooliõpilaste toidulaud ei ole piisavalt mitmekesine ja toitainerikas.

Kooliprogramm sisaldab teadlikkust tõstvaid ettekandeid ja postreid õpilastele, koolitusi koolikokkadele ning toitlustamiseks sobivaid retsepte. Õpilastele mõeldud ettekannetes räägitakse tasakaalustatud toitumisest, ebatervisliku toitumisega kaasnevatest terviseriskidest ning keskkonnamõjudest.

Taimse Teisipäeva avaliku sektori koostööjuhi Karin Kanamäe sõnul on hakatud laste toitumisele üha rohkem tähelepanu pöörama. «Hea meel on näha, et koolid-lasteaiad mõistavad olukorra tõsidust ja tahavad laste toitumise parandamiseks midagi ette võtta. Tänu Taimsele Teisipäevale saab iganädalaselt üle 22 000 õpilase köögi- ja kaunviljarohkeid koolilõunaid, mis on nii tervislikud, toitvad kui ka maitsvad,» kiitis Kanamäe.

Samuti sõnas Kanamäe, et liituvate koolide ja lasteaedade nimekiri pikeneb iga nädalaga ja huvi on märkimisväärselt suur, mis näitab, et vajadus mitmekesise toidulaua järele on üha kasvamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles