Tartu Ülikool avab Oecologicumi teadus- ja õppehoone

PM Haridusportaal
Copy
Tartu Ülikooli uus hoone
Tartu Ülikooli uus hoone Foto: Andres Tennus

Tartu Ülikool avab neljapäeval Tartus Liivi tänaval Oecologicumi renoveeritud õppe- ja teadushoone, kus asuvad tööle ökoloogia ja maateaduste instituudi botaanika ja zooloogia osakonna töötajad ning õppima eluteaduste suuna üliõpilased.

Toomemäel Oecologicumiks ristitud majas saavad kokku Tartu Ülikooli botaanika ja zooloogia eriala õppejõud, teadlased ja üliõpilased. Ühist maja on oodatud 1990. aastate lõpust saati.

«Nüüd saavad seni üle Tartu linna hajali olnud töörühmad oma igapäevatööd teha sujuvamalt, mugavamalt ja tihedamas koostöös. Samuti on bakalaureuse- ja magistritudengid edaspidi suurema osa õppeajast ühes majas, selle asemel et mööda linna ringi joosta,» ütles instituudi direktor Maarja Öpik.

Oecologicumis on moodsalt sisustatud laborid taimede, loomade, seente ja teiste organismide uurimiseks. Üliõpilaste ja töötajate jaoks on mitu puhkeala ning fuajees saab imetleda Baltimaade suurimat, 24 meetri kõrgust taimeseina, kus kasvab ligi 2600 taime.

Varem oli hoone koduks arvutiteaduse instituudile ning matemaatika ja statistika instituudile. Kui nemad kolisid 2020. aasta alguses Emajõe äärde Delta keskusesse, renoveeriti maja ökoloogia ja maateaduste instituudi jaoks.

Õppe- ja teadushoone avamisel võtavad sõna rektor Toomas Asser, loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaan Leho Ainsaar, ökoloogia ja maateaduste instituudi juhataja Maarja Öpik, bioloogia ja elustikukaitse õppekava bakalaureuseõppe kolmanda aasta üliõpilane Katariina Kurina ning Tartu abilinnapea Gea Kangilaski.

Oecologicumi hoone projekteeris AS Infragate Eesti, eskiisi autorid on Arhitektuuriklubi OÜ arhitektid Kaido Kepp ja Tõnis Taru. Sisekujunduse eest kandis hoolt Impro OÜ sisearhitekt Kristiina Voolaid. 5944 ruutmeetri suuruse hoone ehitas AS Tartu Ehitus ja selle kogumaksumus oli ligikaudu seitse miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles