Kunstitudengeid oodatakse kandideerima Adamson-Ericu stipendiumile

PM Haridusportaal
Copy
Mullu toetuse pälvinud Maryliis Teinfeld-Grins
Mullu toetuse pälvinud Maryliis Teinfeld-Grins Foto: Sille Annuk

Kunstitudengid saavad taas kandideerida Adamson-Ericu nimelisele stipendiumile, mida annavad välja Adamson-Ericu muuseum ja Data Plate OÜ.

Stipendiumi suurus on 3000 eurot ja seda võivad taotleda kõik Eesti kõrgkoolides ja väljaspool Eestit kujutava kunsti ning ka disaini magistri- või doktorikraadi omandavad Eesti kodakondsusega kunstiüliõpilased.

Varem on stipendiumi pälvinud Maryliis Teinfeldt-Grins 2021. aastal, Johannes Luik 2020. aastal, Ruudu Ulas 2019. aastal, Darja Popolitova 2018. aastal, Anna Kaarma 2017. aastal, Juss Heinsalu 2016. aastal, noorte kunstnike kollektiiv Rundum 2015. aastal, Ats Nukki 2014. aastal, Ulla Juske 2013. aastal ja Sylvia-Johanna Annus 2012. aastal. Stipendiumi algatas muuseum koostöös MTÜ Lions Club Tallinn Hansaga, kes rahastas stipendiumi väljaandmist kümme aastat.

Koos stipendiumitaotlusega tuleb esitada kunstniku elulookirjeldus, portfoolio ja stipendiumi kasutamise eesmärk e-posti aadressil adamson-eric@ekm.ee. Stipendiumi taotluse tähtaeg on 30. aprill. Stipendiumi statuudi ja täpsemate kandideerimistingimustega saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles