Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžis saab näha tööstusroboteid

PM Haridusportaal
Copy
Robotite demopäeval esitletakse Virumaa kolledži laborites Fanuc, Kuka, Demec ja ABB tööstusroboteid
Robotite demopäeval esitletakse Virumaa kolledži laborites Fanuc, Kuka, Demec ja ABB tööstusroboteid Foto: Dmitri Matveev

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) teadlased räägivad kolmapäeval Virumaa kolledžis robootika arengust ja tähtsusest tööstuses ning demonstreerivad nelja erinevat tööstusrobotit.

Robotite demopäeval esitletakse Virumaa kolledži laborites olevaid Fanuc, Kuka ja ABB tööstusroboteid ning ettevõte DEMEK CNC OÜ tutvustab mobiilset robotit, teatas kolledži esindaja.

Robootika arengust räägivad tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudist Margus Müür, inseneriteaduskonna professor ja arendusjuht Tauno Otto ning kolledži doktorant-nooremteadur Karle Nutonen.

«Robotite kasutusele võtmine ettevõtetes lähiaastatel kindlasti suureneb, kuna robotid võimaldavad oluliselt kiirendada ja tõhustada tööstuses rutiinseid tööprotsesse,» sõnas kolledži Virumaa Digi- ja Rohetehnoloogiate Keskuse juhataja Heiko Põdersalu.

Kolledž saab olla ettevõtetele abiks vajaminevate spetsialistide koolitamisel ja robotite valiku, paigaldamise või tööle panemisega seotud ülesannete lahendamisel ettevõttes ka kohapeal.

Robotite demopäev toimub TalTech Virumaa kolledžis esmakordselt ning seda saab jälgida ka otseülekandes, aga ka järele vaadata.

Demopäeva kava ja lisateavet saab https://vidrik.taltech.ee/robotite-demopaev/ .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles