Osa Saue lapsi saab valida elukohajärgseks kooliks Tallinna kooli

BNS
Copy
Pääsküla kool
Pääsküla kool Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavõim võimaldab kuni 24 Saue valla õpilasele 2022/2023. õppeaastal elukohajärgseks kooliks valida Tallinna Pääsküla kooli või Tallinna 53. keskkooli.

Tallinna linnas on rahvastikuregistri andmetel 2022/2023. õppeaastal esimestes klassides lapsi kokku umbes 4300. Linna munitsipaalüldhariduskoolide esimestes klassides on piisavalt vabu õppekohti, mis võimaldab vastu võtta kõik esimesse klassi õppima asuda soovijad, sealhulgas kuueaastased lapsed, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Tallinna linnas.

Lisaks on vabu õppekohti, mis võimaldab vastu võtta kuni 24 Saue valla õpilast. Nimelt ei suuda Saue vald tagada kõikidele koolikohustuslikele õpilastele elukohajärgseid koolikohti Saue valla territooriumil.

Saue vallavalitsus esitas 12. jaanuaril koostööettepaneku elukohajärgse kooli määramiseks Saue valla õpilastele. Ettepanekus palub vald nõusolekut, et vallavalitsus saaks määrata kuni 24 Saue valla õpilase elukohajärgseks kooliks Tallinna Pääsküla kooli või Tallinna 53. keskkooli.

Vallavalitsus selgitas, et ei kontrollita, kui paljud vallaelanikud tegelikult kasutavad nende elukohajärgseks kooliks määratud õppekohta.

Saue vallaga on pealinnal sõlmitud leping Tallinna linna munitsipaalüldhariduskoolide tegevuskulude katmises osalemiseks. Munitsipaalkooli tegevuskulude katmises osaleb Saue vald proportsionaalselt koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub nende valla haldusterritooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles