Keila kool võttis kasutusele 5,3 miljonit eurot maksnud juurdeehituse

PM Haridusportaal
Copy
Keila kool sai juurdeehituse
Keila kool sai juurdeehituse Foto: Keila linnavalitsus

Keila kool alustas sel aastal õppetööd uutes ruumides, mis läksid kokku maksma 5,3 miljonit eurot – teisipäeval tänab koolipere projektiga seotud inimesi. 

Pargimaja juurdeehitusega sai kool juurde kolmel korrusel 20 klassiruumi arvestuslikult 480 õpilasele, igal korrusel on ka õpetajate tuba. Uues hoones on söökla ja spordisaal ning valmimas on ka kooli oma suusabaas. Kokku lisandus ligi 4800 ruutmeetrit pinda, teatas Keila linnavalitsus.

Sama juurdeehitusega rajati kompleksi endisesse sööklasse uus peasissepääs ja avaram garderoob pargimaja kompleksi 800 õpilasele. Juurdeehituse valmimisega on koondatud Keila kooli pargimajja kõik 1.–4. klassid ning venekeelsed põhikooli klassid.

Uut osa ühendab seni kasutuses olnud pargimaja osadega galerii. Varasemad osad on valminud aastatel 1930, 1960 ja 1967. Õuealale lisandusid mänguväljakuid ja jalgrattahoidjad 390 rattale, millest 240 on varjualustes.

Juurdeehituse projekteerisid Projektbüroo OÜ arhitekt Jane Teresk. Ehitasid hoone OÜ Mapri Ehitus ning vee- ja kanalisatsioonilahendustega tegelev Magma AS. Finantseeris koolihoonete haldaja AS Keila Vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles