Vanemuine ootab õpilasi läbi teatrikunsti uusi asju õppima

BNS
Copy
Haridustund „Valmisolek on kõik“
Haridustund „Valmisolek on kõik“ Foto: Kertu Tombak/Vanemuine

Vanemuise teatri hariduslikud etendused ootavad kooliklasse teatrikuues muusika-, tantsu- ja draamatundi – koostöös teaduskeskusega AHHAA toimub uuenduslik programm «Ahhaa! Ooper kõlab hästi!», kus ühendatakse muusika ja füüsika tund.

Vanemuise teatri noortetöö juht Katrin Loonurm rääkis, et nii noorele, keskmisele kui ka vanemale kooliastmele suunatud hariduslike etenduste eesmärk on anda värvi, toetada ja kinnistada kooli ainetundides õpitavat, aga samas pakkuda uutmoodi lähenemist õppimisele.

«Vanemuise artistid ja teaduskeskuse juhendajad julgustavad kooliõpilasi nägema praktilist väljundit ja suuremat pilti õpitava taga, andes läbi teatritunni faktiteadmisi kui ka elulisi oskusi. Olen kindel, et need teatris toimunud koolitunnid toovad vaheldust ja uut energiat nii õpilastele kui ka õpetajatele,» rääkis Loonurm.

Keskmisele ja vanemale kooliastmele on suunatud draamatund «Valmisolek on kõik». Tunni käigus meenutatakse teatrikunsti ajalugu, näidatakse stseene näitekunsti klassikast, saadakse teada, mis on nulltekstiga etüüd ning tunni lõpus sünnivad improvisatsioonid ideedele, mis publik on samal hetkel pakkunud.

Draamatund «Valmisolek on kõik!» toimub Sadamateatris 11. ja 16. veebruaril kell 11 ning 1. aprillil kell 11.

Nooremat ja keskmist kooliastet ootame muusikatundi «Appi! Ooper!?», kus saab teada, mis on ooper ning mille poolest ta erineb teistest lavažanritest. Õpetajate esituses kuuleme maailmakuulsaid aariaid erinevate ajastute ooperitest ning selgub, millist ooperimeloodiat oskavad kooliõpilased ise kaasa laulda.

Muusikatund «Appi! Ooper!?» toimub Sadamateatris 26. jaanuaril kell 11 ning 1. ja 2. veebruaril kell 11.

26. jaanuaril on erakordne võimalus saada osa ka Vanemuise teatri ja teaduskeskuse AHHAA koostööprogrammi esimesest tunnist «Ahhaa! Ooper kõlab hästi!», kus päeva esimeses osas algusega kell 11 saavad õpilased osaleda muusikatunnis «Appi! Ooper?!» ning teises osas osaletakse teadusteatris «Ahhaa, kõlab hästi!». Teaduskeskuses AHHAA uuritakse füüsika tunnis aktuaalseid teemasid: mis on helilaine, kuidas heli tekib ja kas nähtamatu helilaine saab muuta nähtavaks. Boonusena pannakse tantsima ka tuli.

Tantsuhuvilistele noorema ja keskmise kooliastme õpilastele toimub tantsutund «Tants läbi aegade», kus näidatakse, mida balletikoolis õpetatakse, räägitakse, millal ja kust ballett on alguse saanud, saab teada, kui mugavad on varvaskingad ja palju muud. Kauneid ja mitmekesiseid tantsunumbreid tantsuajaloo erinevatest etappidest toovad kooliõpilaste ette Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased.

Tantsutund «Tants läbi aegade» toimub Sadamateatris 8. veebruaril ja 5. aprillil kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles