Häirekeskus käivitas lastele foto- ja videokonkursi «Lumest lumele 112»

PM Haridusportaal
Copy
Laste ülesanne on moodustada lumele häirenumber 112
Laste ülesanne on moodustada lumele häirenumber 112 Foto: Häirekeskus

Esmaspäeval sai alguse lastele suunatud iga-aastane kampaania «Lumest lumele 112» hädaabinumbri teadlikkuse tõstmiseks, samuti avas häirekeskus oma kodulehel Lastenurga.

Foto- ja videokonkurss aitab tõsta laste teadlikkust hädaabinumbrist 112. Konkursil osalemiseks tuleb postitada enda tehtud fotod või videod häirekeskuse Facebooki lehelt leitava ürituse seinale. Pildi või video tegemisel tuleb kujutada lühinumbrit 112 ja inspiratsiooni ammutada lumest. Osalema on oodatud lasteaiad, koolid, noorte huviringid, huvikeskused ja pered.

Häirekeskuse kogemus näitab, et lapsed on väga julged abikõnesid tegema ja teevad neid osavalt. Tänu teadlikele lastele on päästetud elusid.

Häirekeskuse 112 teenuse juht Heiko Leesment selgitab, et kampaanial on ka olulisem ja sügavam sisu: nii kasvab uus teadlik põlvkond, kes teab ja julgeb numbrile 112 helistada, kui appi on vaja politseid, kiirabi või päästet.

Võidutööd selgitab välja häirekeskuse žürii. Nelja meeldejäävama pildi ning ühe video autorid saavad auhinnaks põrandamängu «Aga mina». Teiste osalejate töödest valitakse kaks erilisemat, mille autorid saavad auhinnaks Apollo kinkekaardi.

Fotosid ja videosid saab postitada 11. veebruarini. See on päev, mil kõikjal Euroopa Liidus tähistatakse lühinumbri 112 päeva. Võitjad kuulutatakse välja ürituse lehel 16. veebruaril.

Lisaks konkursile on häirekeskuse kodulehel www.112.ee avatud rubriik Lastenurk, kus saab õppematerjalide abil lastele selgitada, millal helistada hädaabinumbrile 112 ja kuidas abi kutsuda. Materjalid on mõeldud kasutamiseks nii lasteaia rühmatundides, koolitundides kui ka kodus iseseisvalt koos vanematega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles