Rahvusvaheline projekt ootab noori neidusid taas ettevõtlust õppima

PM Haridusportaal
Copy
Noored. Foto on illustratiivne
Noored. Foto on illustratiivne Foto: ptzgovorit.ru

Tänavu märtsis alustav rahvusvaheline ettevõtlusprogramm ootab pühapäevani registreeringuid Eesti, Läti ja Rootsi 15-18-aastastelt neidudelt, kes on huvitatud ettevõtlusest ja soovivad arendada oma ärilisi oskusi.

Pool aastat kestev porogramm BE the Future julgustab noori astuma esimesi samme ettevõtluses ning annab võimaluse teha koostööd rahvusvahelisel tasandil, teatas projekti eestvedaja, Tartu Loomemajanduskeskus.

Programm algab 4. märtsil avaüritusega Lätis, kus mentorid aitavad osalejatel leida oma tiim ja idee, millega töötada soovitakse; teha esimesi samme oma äriidee arendamiseks ja klientidega suhtlemiseks; luua oma brändi esimene veebileht ning õppida esitlemist. Programm jätkub igakuiste konsultatsioonide ja veebiseminaridega.

Lõpuüritus toimub tuleva aasta 8.–11. augustil Tartus. Programmi lõpus valitakse välja kaks võistkonda, kellele korraldatakse õppereis välismaale tänavu septembris. Koolitus on osalejatele tasuta ning transpordi-, majutus- ning toitlustuskulud katavad organiseerijad.

Esimese tsükli jooksul, mis alustas 2020. aasta novembris, loodi üheksa ettevõtlusideed. Teise tsükli jooksul, mis alustas 2021. aasta oktoobris, loodi juba 16 ideed, mille arendamine käib praegusenigi täie hooga. Esimese programmi tsükli parimateks valiti Rootsi-Eesti meeskond Orange 1 äriideega Enough ja Eesti-Läti meeskond Pink 2 ideeprojektiga SK1N. Enoughi visioon on üles ehitada platvorm, mis pöörab tähelepanu vaimsele tervisele, müües positiivsete sõnumitega T-särke, mille tulust 10 protsenti läheb heategevusele. SK1N tooteportfelli kuuluvad keskkonnasõbralikud unisex-vegan-ilutooted. Nii Enoughi kui SK1N-i tegemistega saab kursis olla Instagramis.

Teise tsükli jooksul loodud 16 idee arendamine on veel käimas ning võitjad valitakse lõpuürituse jooksul järgmise aasta märtsi lõpus.

«Usun, et tänu projektile BE The Future on Eesti gümnaasiumite koolitüdrukud saanud ainulaadse kogemuse oma kaubamärgi loomisel ja arendamisel rahvusvahelises meeskonnas. Need oskused aitavad neil kindlasti tulevikus oma äriideid ellu viia,» kommenteeris projekti olulisust Tallinna Mustjõe gümnaasiumi majandus- ja ettevõtlusõppe õpetaja Pavel Kuznetsov.

BE the Future on sündinud Tartu Loomemajanduskeskuse, Green and Smart Technology Clusteri ja Emax Sweden Economic Associationi koostööna ning seda rahastab Euroopa Regionaalfondi Kesk-Läänemere programm 2014–2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles