Valga politseinikud asuvad koos riskikäitumisega lastega sporti tegema

PM Haridusportaal
Copy
Politsei maskott lõvi Leo koos lasteaialapsega. Pilt on illustratiivne.
Politsei maskott lõvi Leo koos lasteaialapsega. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Valga politseinikud panevad õla alla riskikäitumisega laste aitamisele, pakkudes võimalust endaga koos sportida ja töötubades osaleda.

Kui alles mõni aeg tagasi üllatas Valga politsei kogukonnale mõeldud ägeda ja õpetliku «Piirilinna seiklusmänguga», siis nüüd tõstis piirilinna politsei veelgi panuseid ning sõlmis koostööleppe, millega ka Valgas käivitub ainulaadne sportlik ennetusprogramm SPIN. Selle raames osalevad riskikäitumisega lapsed regulaarselt treeningutel ja erinevates töötubades, kus teiste seas löövad kaasa ka politseinikud.

«Meie täpne tegevusplaan veel selgub, aga kui on vaja vormijope seljast heita, et lastega koos vutti mängida või korvpalli rõngasse ajada, siis teeme seda iga kell hea meelega,» sõnas projektis kaasa tegev piirkonnapolitseinik Marek Käis.

Pidulikule avamisüritusele järgnes kohe ka esimene näidismäng, kus korvpallitreenerite juhendamisel asusid lapsed palliplatsil võistlustulle. «Nüüd on tähtsaim, et meil õnnestuks nügida lapsi osalema võimalikult paljudes treeningutes. See on aeg, mil saame lastele oma tähelepanu ja tuge mängu käigus jagada nii, et nende käitumine, impulsiivsus, õpiedukus ja sotsiaalsed oskused paraneks,» kirjutasid Valga korrakaitsjad sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles