President algatab kirja- ja mõttetalgud «Millist Eestit me siis tahame?» (1)

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis.
Eesti Vabariigi president Alar Karis. Foto: Arvo Meeks

President Alar Karis korraldab jaanuaris ja veebruaris kooliõpilaste seas vanuses 7-19 aastat kirja- ja mõttetalgud, mille lõpuks ootab noortelt mõtteid teemal «Millist Eestit me siis tahame?».

President Karise üleskutse tõukub levinud küsimusest, kas sellist Eestit siis tahetigi, millega väljendatakse hetkeolukorraga rahulolematust, kriitilist hoiakut praeguse Eesti vastu ja irdumist enda või oma vanemate kunagisest ettekujutusest ideaalsest Eestist. Või õieti selle ettekujutuse mälestusest.

Et praegused noored saaksid mõnekümne aasta pärast seda kulunud fraasi kastutades tagasi vaadata, millist tuleviku Eestit nad aastal 2022 tahtsid, ning riigipea saaks noorte vahetuid mõtteid ja unistusi Eestist kuulda, kutsub president Karis kooliõpilasi oma tundeid ja arvamusi kirja panema ning Kadriorgu läkitama.

Kirjutada võib vabas vormis kuni kahe A4 lehekülje pikkuselt nii käsitsi kui ka elektrooniliselt, viimasel juhul oleks pikkus kuni 5000 tähemärki

Kirjutised on oodatud vabariigi aastapäeva eelse nädala alguseks ehk 14. veebruariks presidendi kantseleisse aadressil A. Weizenbergi 39, 15050 Tallinn, või e-kirjaga saates aadressil kirjutaEestile@vpk.ee.

Säravamate kirjutiste autorid kutsub president Karis sel aastal Kadriorgu tänuüritusele ja presidendi kantselei leiab võimaluse ka nende kirjatööde avaldamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles