Maaülikooli tudengid panevad õla alla uute lihatoodete loomisel (1)

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Maaülikooli peahoone
Eesti Maaülikooli peahoone Foto: Lauri Kulpsoo

Nõo Lihatööstus ja Eesti Maaülikool käivitavad Eesti esimese lihahäkatoni, kuhu oodatakse osalema toiduhuvilisi, kes hakkavad looma uut innovaatilist lihatoodet või tootesarja.

Võidumeeskond, kes lansseerib eduka toote hiljemalt 2022. aasta lõpuks, pälvib Nõo Lihatööstuse asutaja Toomas Kruustüki nimelisest auhinnafondist 5000 eurot, teatas ettevõte.

«Eesti lihatööstustes töötavad suurepärased toidutehnoloogid, kes mõtlevad aastas välja kümneid uusi retsepte. Aeg-ajalt on aga kasulik pilk majast väljapoole suunata ja uusi ideid ammutada. Lihahäkatoni eesmärk ongi luua suuremat huvi toiduvaldkonna vastu ja pakkuda võimalust luua innovaatilisi tooteid, mida poelettidel veel nähtud pole. Finalistid saavad läbi teha kõik olulised etapid, alates retsepti väljamõtlemisest, kuni toote täiustamise, tööstusliku tootmise ja pakendamiseni,» ütles Kruustük.

Lihahäkatonile on oodatud osalema kõik toiduhuvilised, nende hulgas näiteks professionaalsed kokad, toitlustuse, toidutehnoloogia või kokanduse õpilased ja tudengid, toiduajakirjanikud ja- blogijad, aga ka inimesed, kellele meeldib lihtsalt kodus kokata või ise retsepte välja mõelda. Lihahäkatonile registreerimine toimub ühe- kuni kolmeliikmelistes meeskondades.

Konkursile oodatakse ideid toodetest, mis oleksid tööstuslikult toodetavad, tervislikud, naturaalsest toorainest, kiirelt valmivad ja/või kohe tarbitavad. Samas kui võistkonnal on väga hea loovidee, kuid puudub kindlus, kas toode on tööstuslikult toodetav, tasub osaleda ikka – finalistid saavad oma ideid testida ning edasi arendada professionaalidest mentorite abiga.

Lihahäkaton koosneb kolmest etapist. Esimene etapp on ideede esitamine, mis kestab 7. veebruarini. Nende hulgast valib žürii välja kuni viis parimat. Teises etapis hakkavad finalistid koos mentoritega ja iseseisvalt oma tooteideid edasi arendama. See kestab 25. märtsini.

Kolmas etapp ehk lõpptoodete esitlemine ja parimate valimine toimub 31. märtsil. Olenevalt riigis valitsevast koroonaolukorrast võib ajakava muutuda. Sellest antakse kõigile osalejatele ja osapooltele aegsasti teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles