TalTechi hakkab nõustama rahvusvaheline tippteadlastest nõukoda

PM Haridusportaal
Copy
TalTechi rektor Tiit Land märgib, et TalTechi missioon on olla õppijasõbralik teadusülikool
TalTechi rektor Tiit Land märgib, et TalTechi missioon on olla õppijasõbralik teadusülikool Foto: Madis Veltman

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) hakkab nõustama rahvusvaheline tippteadlastest ja -juhtidest nõukoda, kelle ülesanne on anda Tehnikaülikooli rektorile ja nõukogule soovitusi ülikooli juhtimise, õppe-, teadus- ja arendustegevuse strateegia alal.

Rahvusvahelisse nõukotta kuuluvad Nobeli keemiapreemia laureaat ja Cambridge’i ülikooli emeriitprofessor söör John Walker, Rootsi kuningliku inseneriteaduste akadeemia president Tuula Teeri, Müncheni tehnikaülikooli emeriitpresident Wolfgang A. Herrmann, Oxford Finance’i eluteaduste haru tegevdirektor Killu Sanborn ning Kopenhaageni ülikooli professor Jesper Olesen.

Tehnikaülikooli nõukogu esimehe Gunnar Okki kinnitusel on head rahvusvahelist nõu vaja, et ülikool liiguks mõtestatult edasi oma arengusuundi silmas pidades. «See tähendab õpetamist vastavalt ühiskonna ootustele ja vajadustele, teaduspõhisust tegutsemisel, panustamist Eesti majandusse ning jätkusuutlikkust ning kaasavust ülikooli toimetustes. Cambridge’i ja Kopenhaageni ülikoolide ning Müncheni tehnikaülikooli ja Oxford Finance’i kogemused aitavad kindlasti TalTechi ülikooli arenguteel.»

Tehnikaülikooli rektori Tiit Landi sõnul on ülikoolil konkurentsitihedas avatud maailmas oluline küsida ja saada nõu oma strateegiatele ja tegevustele ka väljastpoolt väikest Eestit. «Mul on hea meel, et nüüdsest on meil võimalus pöörduda erinevatest riikidest pärit nõuandjate, oma ala tippteadlaste ja -juhtide poole,» lausus Land. «Rahvusvaheline tipptasemel nõukoda aitab mõista ja mõtestada just tehnikaülikoolile sobivaid valikuid, võttes arvesse maailma parimaid praktikaid ning vältides teiste ülikoolide tehtud vigu.»

Nõukoja ametiaeg on kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles