Ülikoolid soovivad panustada Ida-Virumaa õiglasse üleminekusse

BNS
Copy
Tiit Land
Tiit Land Foto: Konstantin Sednev

Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli rektor ning prorektorid, samuti Virumaa ja Narva kolledžite direktorid kohtuvad kahel päeval Ida-Virumaa omavalitsuste juhtide ning ettevõtjatega, et edaspidi võimalikult tõhusalt panustada maakonna õiglase ülemineku kavasse, millega toetatakse Euroopa rohelist kokkulepet.

Teisipäeval peeti nõu Ida-Virumaa omavalitsuste juhtidega, külastati Kohtla-Järve gümnaasiumi ning kuulati maakonnas tegutsevate ettevõtete juhtide ootusi.

Viru Keemia Grupi juhatuse aseesimees Meelis Eldermann väljendas lootust, et silmapaistvate õppejõudude kaasamine siinsetesse kolledžitesse tekitaks ka õppijates suuremat huvi. 150 kilomeetrit, mis lahutab Kohtla-Järvet Tallinnast, ei pidanud ta kindlasti ületamatuks probleemiks.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter väljendas rahulolu Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži senise tegevusega nii õppe- kui ka teadustöö, eriti just jäätmete pürolüüsi valdkonnas. «Ka oleme koostöös tehnikaülikooliga lahendanud täiendõppega seotud mured,» märkis Sutter.

Ülikooli juhtidele tegi NPM Silmet peadirektor Raivo Vasnu ettepaneku lisada ülikoolis õpetatavatele erialadele ka pedagoogika moodul. «Nii saaks keemikud vajadusel ka keemiaõpetajatena töötada,» selgitas ka. Vajadust õpetajate, eriti reaalainete pedagoogide järele rõhutasid paljud kohtumistel osalenud, sealhulgas ka omavalitsuste juhid.

Kohtumistel osalesid ka haridus- ja teadusministeeriumi kõrg- ja kutsehariduspoliitika ning elukestva õppe osakonna juhataja Margus Haidak ning teadus- ja arendustegevuse osakonna nõunik Toomas Murulo.

Rektorid Tiit Land ja Toomas Asser olid kohtumiste esimese päevaga väga rahul nimetades päeva silmi avavaks ja vaadet avardavaks ning tõdedes, et sellised omavahelised kokkusaamised panevad aluse ka edasisele koostööle.

Kolmapäeval kohtuvad ülikoolide delegatsioonid ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad Ida-Virumaa õiglase ülemineku teemal Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles