Kokanduskampaania kutsub koolinoori kalaroogi valmistama

PM Haridusportaal
Copy
Maaeluminister Urmas Kruuse ja Lindi kooli lapsed valmistavad räime vormi
Maaeluminister Urmas Kruuse ja Lindi kooli lapsed valmistavad räime vormi Foto: Maaeluministeerium

Maaeluministeeriumi eestvõttel on alates esmaspäevast kõigil noortel kokandushuvilistel võimalik kaasa lüüa kalatoitude valmistamise konkursil.

Maaeluministeeriumi kampaania «Kala kõlab hästi» raames ellu kutsutud algatus on mõeldud kõigi Eesti koolide 1.-9. klasside õpilastele. 

«Meie pilk ei ole suunatud sugugi üksnes noortele ja koolidele. Kutsume üles ka kogukondade eestvedajad toetama oma küla lapsi ja looma neile keskkonna, kus nad saaksid koos kalatoitude valmistamist proovida,» sõnas maaeluminister Urmas Kruuse. 

Laste ja noorte toitumisharjumuste kujunemisel on oluline roll esmakogemusel. Nii ka kalatarbimisel. Läbi isetegemise rõõmu on võimalik suurendada lastel kalatoitudega seotud positiivsete kogemuste osakaalu ja juhtida seejuures tähelepanu kalale kui kasulikule toiduainele.

«Kui endal kogemusi kalaga ümber käimisel napib, siis oleme koostöös Peakokkade Ühendusega kaasanud tuntud kokkasid, kes kampaania perioodil aitavad näpunäidetega kalamaailma saladusi avastada,» julgustas Kruuse.

Kampaania kestab 20. veebruarini. Osalemiseks tuleb välja valida kalatoidu retsept, valmistada see koos sõbra, sugulase, terve klassi või muu seltskonnaga ning sisestada retsept koos fotode ja võimalusel videoga kalatoitude leheküljele

Pärast 20. veebruari loosib kampaania maskott Siia-Miia kõigi kalatoitude tegijate seast välja kaks seltskonda, kes pääsevad koos profikoka Rudolf Visnapuuga süüa valmistama. Lisaks on välja pandud arvukalt eriauhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles