Tartu kõrgkoolid tutvustavad end pealinlastele

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

20. jaanuaril tutvustavad Tartu kõrgkoolid end virtuaalsel kõrghariduspäeval «Õpi Tartus». Päeva jooksul keskendutakse küsimustele, mida edasi õppida ja kuidas teha õige erialavalik. Kuulata saab inspireerivaid ettekandeid ja arutelusid.

Ülikoolilinna õppimisvõimalusi tutvustaval päeval jagavad valdkonna tipptegijad oma kogemuslugusid. Kaasahaaravates virtuaalsetes töötubades osalemine aitab mõista erialade sisu ja katsetada omal käel, kuidas üks või teine eriala sobib.

Konverentsi ajakava:

9.30–9.40 Näitleja Sander Rebase avasõnad

9.40–10.15 Tudengite aruteluring «Kuidas valida õige eriala?»
Aruteluringis astuvad üles esmakursuslased, kes jagavad praktilisi nippe ja väärtuslikke nõuandeid nii eriala valimise, sisseastumise, õppimise kui ka põneva tudengielu kohta.

10.15–10.30 «(Aga) miks just Tartu?»
Stuudiost tervitavad tudengeid Tallinna juurtega Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ja ettevõtte Fyma asutaja Karen K. Burns, kes peavad maha tulise ja inspireeriva kahekõne teemal «(Aga) miks just Tartu?». 15 minutiga saab selgeks, miks ja kuidas on nemad oma elu Tartuga sidunud.

10.30–11.05 Tudengite aruteluring «Aktiivne üliõpilaselu»
Aruteluringis räägitakse enesearengust ja sellest, kuidas võtta õpingutest maksimum, aga samal ajal mitte läbi põleda. Kogemusi jagavad kuue kõrgkooli aktiivsed ja motiveeritud tudengid.

11.05–11.20 «Programmiga Erasmus+ kodust võõrale maale või võõral maal kodus?»
Kui Sabina Erasmuse programmiga välismaale õppima läks, siis seisis ta semestri alguses ühistranspordi kuupileti ostmiseks koguni 67 minutit vales järjekorras. Kuidas selliseid eksitusi vältida ja siiski saada rahvusvahelise õppe kogemus, mille jaoks ei pea hoiupõrsast lõhkuma, sellest kuuleb juba lähemalt Erasmuse ettekandest.

11.20–11.30 Paus

11.30–12.05 Aruteluring vilistlastega «Edasi tööturule»
Kolmandas aruteluringis tulevad stuudiosse külla kuue kõrgkooli vilistlased. Kuuleme nende kogemusi, räägime praktikast, spetsialiseerumisest ja sellest, kuidas siduda hobid tööga. Vilistlased jagavad nippe ja soovitusi, mis aitasid neid tööellu astumisel.

12.05–12.20 «Kuidas paindlikkusest kujuneb suurim trump tuleviku tööturul»
Milline näeb välja tuleviku tööturg? Kuidas leida erialast tööd 3-5 aasta pärast? GoWorkaBiti kogukonnajuht Terje Pari tutvustab tuleviku tööturul vajalikke oskusi. Terje usub, et paindlik tööelu on tõesti saavutatav ja kõigile kättesaadav ning igaühel meist peab olema võimalus valida ise töötamise aega, viisi ja kohta.

12.20–12.30 Kõrghariduspäeva konverentsi lõpetamine

Konverentsi juhib näitleja Sander Rebane.

Kõrghariduspäev «Õpi Tartus» toimub tänavu juba seitsmendat korda.
Kõrghariduspäev «Õpi Tartus» toimub tänavu juba seitsmendat korda. Foto: Tartu Ülikool


Kõrghariduspäeva «Õpi Tartus» korraldavad Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Eesti Lennuakadeemia, Kõrgem Kunstikool Pallas, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Maaülikool.

Rohkem teavet ja registreerimislink ürituse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles