Tartu kõrgkoolid tulevad taas enda õppevõimalusi tutvustama

PM Haridusportaal
Copy
Kõrghariduspäev «Õpi Tartus!» 2021. aastal
Kõrghariduspäev «Õpi Tartus!» 2021. aastal Foto: Andres Tennus

Tartu kõrgkoolid korraldavad 20. jaanuaril veebis menuka kõrghariduspäeva „Õpi Tartus!“, mille jooksul saavad gümnasistid ja teised huvilised tutvuda Tartu Ülikooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia, Tartu Kõrgema Kunstikooli Pallas ja Eesti Lennuakadeemia õppimisvõimalustega ning osaleda konverentsil ja töötubades.

Veebikonverentsil räägivad kogemuslugusid oma ala asjatundjad ja peetakse kaasahaaravaid arutelusid tulevastele üliõpilastele tähtsatel teemadel. Veebitöötubades avardatakse osalejate silmaringi ja tutvustatakse paljude erialade sisu. Virtuaalsel messialal saab küsida nõu kõrgkoolide esindajatelt ning tutvuda kõigega, mis puudutab sisseastumistingimusi ja õppimisvõimalusi. Päeva juhib näitleja Sander Rebane.

Kõrghariduspäeva projektijuhi, Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialisti Mariana Tulfi sõnul on tänavu tähelepanu keskmes kaks teemat: haridusteekonna jätkamine ja tuleviku tööturg. «Gümnasistidel seisab peagi ees üks elu pöördepunkt: tuleb valida eriala ja kool, kus oma haridusteed jätkata, mõeldes sealjuures juba tulevasele tööelule. Sellisel hetkel keerleb peas palju küsimusi ja kõrghariduspäeval püüamegi neile vastata. Jagame praktilisi teadmisi ning nippe, kuidas edukalt kõrgkooli kandideerida ja ülikoolieluks valmistuda,» ütles Tulf.

Noortele tulevad kõnelema innustavad oma ala asjatundjad – näiteks Erasmus+ koostööprojektide vanemspetsialist Sabina Sägi räägib välismaal õppimise võimalustest ja jagab oma kogemusi, GoWorkaBiti kogukonnajuht Terje Pari aga kõneleb tuleviku tööturust ja sellest, milliseid oskusi tööandjad väärtustavad. Aruteluringides jagavad nii tudengid kui ka vilistlased nõuandeid, kuidas valida õige eriala ja hiljem leida sobiv töö. Lisaks räägitakse aktiivsest üliõpilaselust ja sellestki, kuidas võtta õpingutest maksimum ja samal ajal mitte läbi põleda.

Päeva teises pooles on võimalik osaleda töötubades. Muu hulgas arendatakse Tartu Ülikooli töötoas avaliku esinemise oskusi ja kasvatatakse osalejate enesekindlust, Eesti Lennuakadeemia töötoas sukeldutakse lennumaailma telgitagustesse ja Eesti Maaülikooli töötoas arutletakse loomade kehakeele üle. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli eestvedamisel uuritakse, milline näeb inimene välja seestpoolt, Kaitseväe Akadeemia pakub võimalust panna proovile oma otsustusvõime ning Kõrgema Kunstikooli Pallas juhendajad õpetavad, kuidas joonistades loovus valla päästa.

Kõrghariduspäev «Õpi Tartus» toimub juba seitsmendat korda ning seda korraldavad Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Eesti Maaülikool, Kaitseväe Akadeemia, Eesti Lennuakadeemia ja Tartu Kõrgem Kunstikool Pallas. Tutvustuspäeva toetavad Tartu linn, Postimees, MyHits, CV Keskus ja Netfit.

Kõrghariduspäeval osalemine on tasuta, kuid selleks on vaja enne registreeruda. Registreerimine konverentsile on juba alanud. Töötubades on kohtade arv piiratud. Rohkem teavet ja registreerimislingid on ürituse veebilehel opitartus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles