Paide riigigümnaasiumi kunstiteos «Teadmiste värvid» sai valmis

PM Haridusportaal
Copy
Paide riigigümnaasiumi söögisaali seina ehib kunstiteos
Paide riigigümnaasiumi söögisaali seina ehib kunstiteos Foto: RKAS

Vahram Muradyani ja Svetlana Bogomolova värviküllane installatsioon «Teadmiste värvid» on uue Paide riigigümnaasiumi toitlustusala ilmestav taies, millele avaneb vaade hoone kõigilt kolmelt korruselt ning läbi klaasfassaadi ka tänavalt.

Installatsioon kujutab abstraheeritult nooruse, kasvu, õppimise ja tasakaalu sümboleid ning selle moodustavad alumiiniumlehtedest detailid, mis on asetatud kihiliselt ning annavad sellele ruumilise efekti. Installatsioon on 9,7 meetrit lai, 6,5 meetrit kõrge ja 15 sentimeetrit seinast eenduv.

Kunstiteose asukohaks on uue hoone söögisaali sein. Autorite sõnul oli huvitav väljakutse visualiseerida taiese idee esteetikasse, mis täiendaks koolimaja nooruslikul viisil.

2011. aastal jõustus kunstiteoste tellimise seadus, mille kohaselt tuleb avalike hoonete ehitustööde maksumusest vähemalt ühe protsendi eest soetada kunstiteoseid. Seadus rakendub riigi- ja avalik-õiguslikele asutustele ning riigi enamusosalusega sihtasutustele ja mittetulundusühingutele, kuid ei laiene kohalikele omavalitsustele.

Paide riigigümnaasiumi on projekteerinud Salto arhitektuuribüroo, sisearhitektuurse lahenduse on loonud Pink sisearhitektid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles