Keskkooliõpilased saavad õppida distantsilt arhitektuuri

PM Haridusportaal
Copy
Kursuse õpetajaks on Viljandi kunstikooli direktor Kadri Kallast.
Kursuse õpetajaks on Viljandi kunstikooli direktor Kadri Kallast. Foto: Elmo Riig

Eesti esimene valikainete kool Edumus School alustas vastuvõttu jaanuaris algavatele kursustele. Esmakordselt saavad kõik gümnasistid üle Eesti võtta distantsõppes arhitektuuri valikainet olenemata sellest, kas see on nende kooli tunniplaanis.

Edumus School pakub gümnaasiumiõpilastele distantsõppes praktilisi valikainete kursuseid, mida annavad õpetajate asemel sellel alal tegutsevad professionaalid ning mille saab kokkuleppel kooliga hindena arvestatud.

«Nüüd saab iga noor nii väikeses maakohas kui Tallinna kesklinnas valida hoopis enamate valikainete seast kui nende kool üksi saaks pakkuda. Lisaks üle-eestilistele gruppidele plaanime tulevikus juurde ka rahvusvahelisi kursuseid, näiteks raketiteaduse õppimiseks koostöös ukrainlastega,» ütles haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi.

Edumus Schooli pooleaastase kursuse arhitektuur kui elukeskkond on välja töötanud Eesti ainus ruumivaldkonna huvihariduse pakkuja arhitektuurikool ning selle õpetajaks on Viljandi kunstikooli direktor Kadri Kallast.

«Meie elud mööduvad ehitatud keskkondades, mis suunavad meie mõtlemist ja tegutsemist. Arhitektuurikooli loodud kursusel uurime, mismoodi kujundab ruum meid ning kuidas saame ise head ruumi luua,» lausus Kallast.

Edumuse valikainete kooli saavad õpilased end kirja panna kodulehel school.edumus.ee kuni jaanuari alguseni. Kursused kestavad jaanuari keskpaigast maini.

Valikus on veel üle 15 aine nagu rahatarkus, rakendusbioloogia, reklaam sotsiaalmeedias, mängude disain, programmeerimine, rahvusvaheline projektijuhtimine ja väitlus.

Edumus toob 21. sajandi oskusi koolidesse nii Eestis kui ka Ukrainas. Haridusvaldkonna idufirma kaasas kevadel investoritelt 180 000 eurot platvormi edasiarendamiseks, laienemiseks Eestis ning tegevuse alustamiseks välisriikides. Edumuse 2021/22. õppeaasta partnerid on Eesti Energia ja LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles