Ülikooli ja valla koostöös valmib kohaliku valitsemise mikrokraad

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna ülikoolis saab peagi õppida kohalikku valitsemist.
Tallinna ülikoolis saab peagi õppida kohalikku valitsemist. Foto: TLÜ

Rae vald ja Tallinna ülikool allkirjastavad kolmapäeval, 22. detsembril koostöölepingu, mis kinnitab senise koostöö tihedat jätkamist ülikooli ja kohaliku omavalitsuse vahel.

Leping kinnitatakse ülikooli kollokviumil «Ülikool ja kohalik omavalitsus – ühised inimvara arendajad». Kollokviumi keskmes on avaliku võimu ja kohalike omavalitsuste koostöö ülikoolidega üldisemalt, kui ka Rae valla ja TLÜ edasised koostöövõimalused. Sündmusel osalevad nii ülikooli esindajad, kui ka  riigihalduse minister Jaak Aab, rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk ja Rae vallavanem Madis Sarik.

Tallinna ülikooli rektor Tõnu Viigi sõnul ei ole kohaliku omavalitsuse roll pakkuda elanikele ainult vajaminevaid teenuseid, vaid olla demokraatliku ühiskonnaelu alus, mille puhul on koostöö ülikoolidega väga oluline.

Kollokviumil võtavad sõna mitmed valdkonnaga seotud eksperdid. Ülikoolide ja kohaliku omavalitsuse koostööst ja uutest sammudest inimvara arengus räägib Rivo Noorkõiv, Geomedia OÜ juhatuse esimees. Millised on Eesti valdade ootused täiendõppele, selgitavad Rae abivallavanem Tanel Tammela ja Toila vallavanem Eve East.

Tallinna Ülikooli teadusprorektor Katrin Niglas jagab Tallinna ülikooli mikrokraadide väljatöötamise ja arendamise kogemusi. TLÜ kohaliku valitsemise lektor Kersten Kattai tutvustab Rae vallaga koostöös valmivat kohaliku valitsemise mikrokraadi.

Täiendõppest hariduse ja digitehnoloogiate valdkonnas räägivad ülikooli haridusteaduste instituudi direktor Tiia Õun ja digitehnoloogiate instituudi täienduskoolituse juht Kersti Maidra.

Kollokvium „Ülikool ja kohalik omavalitsus – ühised inimvara arendajad“ algab 22. detsembril Tallinna Ülikoolis kell 13. Üritusel on võimalik osaleda ka Zoomi vahendusel: https://zoom.us/j/98705551312

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles