Tallinnas Nõmmele kerkiv kool pidas sarikapidu

PM Haridusportaal
Copy
Püha Johannese kooli sarikapidu.
Püha Johannese kooli sarikapidu. Foto: Erakogu/Sandor Liive

Reedel, 17. detsembril peeti Püha Johannese kooli uue hoone sarikapidu. Koolimaja avab uksed 2022. aasta septembris Tallinnas Kivimäel. Nõmme linnaosas on see on ainuke sel sajandil rajatud kool.

«Oma koolimaja on olnud unistus, aga ka eesmärk alates kooli loomisest kümme aastat tagasi. Aastatepikkune sihikindel töö, kogukonna koostöö, annetajate abikäsi ning ehitajate vilgas töö on aidanud sel imel juhtuda,» ütles ligi 400 õpilasega üldhariduskooli direktor Liivika Simmul, lisades, et koolimaja on kerkinud plaanipäraselt, hoolimata ehitusvaldkonna tänastest väljakutsetest. Simmul sõnas: «Uue koolimaja on väga hästi vastu võtnud ka Nõmme kogukond, kellele soovime avatud olla ning pakkuda uusi võimalusi haridus- ja kultuurikeskusena.»

Püha Johannese Kooli hoonest saab igavikulistel traditsioonidel põhinev nüüdisaegne arengukeskkond, mis ei ole pelgalt kool, vaid terviklik ja kõigile avatud haridus- ja kultuurikeskus. Uus koolimaja on ainuke oma kodukirikuga kool Eestis. Püha Johannese Kool plaanib uuest õppeaastast avada ka gümnaasiumiosa. Kooli on planeeritud õppekohti 630 õpilasele.

Koolimaja ehitab AS Merko Ehitus Eesti. Koolimaja projekteeris arhitektuuribüroo SKAD. Ehitustööd said alguse käesoleva aasta juunis ning koolimaja valmib 2022. aasta septembriks. Koolimaja kerkib suuresti annetuste toel. Koolimaja ehituse toetamiseks saab abikäe ulatada kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles