Viimsi Randvere koolist saab täismahus 9-klassiline põhikool

BNS
Copy
Randvere kool Viimsis.
Randvere kool Viimsis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viimsi vallavolikogu otsustas teisipäeval toimunud istungil, et tuleva aasta septembrist saab Randvere koolist täismahus 9-klassiline põhikool.

2013. aastal avatud Randvere koolis saavad hariduslike erivajadustega lapsed õppida juba praegu I, II ja III kooliastmes kuni 9. klassini lihtsustatud riikliku õppekava järgi. Riikliku õppekava kohaselt saab praegu aga Randvere koolis õppida I ja II kooliastmes kuni 6. klassini.

Praeguseks on kooli lõpetanud kuus lendu. Seni on lõpetajad jätkanud õppetööd III kooliastmes (7. klassis) peamiselt Viimsi koolis. Seetõttu on Viimsi kooli õpilaste arv aga igal aastal suurenenud ning tänaseks on jõutud sisuliselt maksimaalse täituvuseni.

Randvere kooli õpilaste arv on alates avamisest järjest kasvanud ning järgmise kuue aasta jooksul on sinna minemas üle 60 esimese klassi õpilase igal õppeaastal. 2022. aasta septembriks valmib kooli juurdeehitus, mis võimaldab järgmise aasta 1. septembrist Randvere koolil hakata kasvama täismahus põhikooliks. Tänu sellele saavad kõik Randveres alustanud õpilased jätkata kooliteed tuttavas õppeasutuses.

25. novembril toimunud Randvere kooli hoolekogu avaldas samuti soovi ja toetust kooli täielikuks põhikooliks kasvamisele, sest kogukonna jaoks on väga oluline, et lapsed saavad põhihariduse omandada kodulähedases koolimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles