TÜ teaduskooli kevadkursustel saab õppida eluloo kirjutamist või tutvuda inimkonna vooruste ja pahedega (1)

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Teaduskooli loeng, pilt on illustratiivne.
Teaduskooli loeng, pilt on illustratiivne. Foto: Andres Tennus

Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi oodatakse Tartu Ülikooli teaduskooli 2022. aasta jaanuaris algavatele kevadkursustele, mille hulgas on nii uusi kui ka õpilaste seas juba varasemalt populaarsust kogunud e-kursusi.

Teaduskooli e-õppekeskuse lehel on võimalus otsida tulevasi kursuseid filtrite abil, nende sisuga tutvuda ja registreeruda huvipakkuvatele kursuse algusajani või seni, kuni kohti jätkub. Esimesed kevadkursused algavad 10. jaanuaril.

Suurem osa juba avatud kursustest kuulub humanitaaria valdkonda, millest toimuvad tänavu esimest korda «Inglise keele lugu», «Baltisaksa pärand Eesti kultuuris», «Väärtused, voorused ja pahed» ja «Kirjuta oma elulugu». Valikus on jätkuvalt kursuseid ka bioloogia ja meditsiini, keemia ja sotsiaalia valdkondadest. Kursuse juures välja toodud klass on soovituslik – huvi korral võib õpilane valida ka mõne noorema või vanema klassi kursuse.

Enamjaolt veebipõhiselt toimuvad kursused loovad õpilastele võimaluse õppetöös osalemiseks üle Eesti. Õpe eeldab palju iseseisvat tööd, kuid kogu kursuse vältel on osalejatele tagatud juhendaja tugi. Kursuse läbimisel saavad õpilased Tartu ülikooli täienduskoolituse tunnistuse, millel on märgitud läbitud kursuse nimetus, teemad, maht ainepunktides ja tulemus.

Teaduskooli kursuste ühe ainepunkti (EAP) maht vastab 26-tunnisele õppetööle ja koolidel on võimalus arvestada teaduskooli kursusi õpilaste valikkursusena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles